You are here: Home » Verlichting & lampen » Lolita designlamp weet wel beter!

Lolita designlamp weet wel beter!

geschreven door testman

Spannend en sexy, dat is de serie lampen van Moooi. Knap dat een merk in staat is altijd spannende, verfrissende en soms ronduit vreemde ontwerpen te presenteren.

Wat zou de Lolita ons brengen?

Lolita MoooiLolita Moooi roze

Een lief lampje op het eerste gezicht maar achter haar naam schuilt meer. De naam Lolita werd in 1955 populair door Vladimir Nabokovs’ roman Lolita. De vergelijkingen met de hoofdpersoon in deze roman met een seksueel vroegontwikkeld meisje geven een spannende lading aan de naam.

Lolita tafellamp in verschillende kleuren

De Sloveense designer van de lamp, Nica Zupanc, wist heel goed dat Lolita vooral hiermee wordt geassocieerd. De lamp moest meisjesachtig zijn en onschuld tonen… en dat is gelukt!

De lamp is verkrijgbaar in wit, grijs, zwart en roze. Vooral de roze versie oogt tegelijk schattig, vrouwelijk en kinderlijk. De kleur van de binnenzijde van de kap geeft het spannende tintje. Lolita breekt met de dagelijkse routine!

Maar is de Lolita ook nog een nuttig lampje? Jawel, gelukkig heeft Nica hier wel over nagedacht. Doordat je de kap kunt kantelen is de lamp ook prima geschikt om wat meer gericht licht te geven.

De Lolita is onder andere bij Lightmatters te koop.

Overigens: zowel in het januari nummer van 101 Woonideeën als die van VT Wonen kwam deze beauty terug… hip dus!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com