You are here: Home » Eten & koken » Test: Wesco pannen.

Test: Wesco pannen.

geschreven door Constance

Een tijdje geleden heb ik jullie al gemeld dat ik 2 pannen uit de pannenreeks van Wesco mocht gaan testen (de koekenpan en de wok). Dit Amerikaanse merk heeft naast de bekende Pushboy en broodtrommels nu ook haar succesvolle pannensets in Nederland geïntroduceerd.

Wesco zegt dat je tijdens het bakken en braden geen boter of olie hoeft gebruiken als je de INFINITE CIRCULON pannen regelmatig lichtjes invet met olie. Nu ben ik daar altijd een beetje sceptisch over, want alle anti-aanbakpannen hebben toch altijd wel iets nodig om in te kunnen bakken anders koekt het vlees gewoon aan de bodem vast. Dus ben ik begonnen in de koekenpan met het braden van kipfilet (met een fles vloeibare boter onder handbereik) maar in no time was mijn kip heerlijk sappig bruin en dat zonder boter. Daarna was het de beurt aan de wok: roerbakgroenten erin en wokken maar. De groente bleef lekker knapperig en was in no-time klaar (zonder aanbakken).

Maar 2 tests moesten nog komen: biefstuk en pannenkoeken. Mijn bioslager Diekerhof heeft nl. fantastische entrecotes en ik hou medium/rare gebakken rood vlees. Dus aan de slag, wederom zonder boter of olie, met een heerlijk stukje vlees en ja hoor: in korte tijd was ie lekker bruin aan de buitenkant en perfect rosé van binnen. (Alleen iets minder jus dan normaal, maar dat geeft niet.)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZtP0VBZe5fc[/youtube]

En afgelopen zondag kwam de ultieme test voor de koekenpan: ik ging pannenkoeken bakken. Meestal mislukt het 1e exemplaar omdat je pan nog niet heet genoeg is, en daarna moet je bij de rest van de pannenkoeken goed blijven opletten of de boter in de pan niet aanbrandt. Ik heb de pan op het vuur gezet (wel van te voren even een beetje olie in de pan gedaan met een stukje keukenrol) en ook de boter stond in de aanslag. De pan werd warm, beslag erbij en toen werd het spannend, dacht ik. Maar nee, binnen 2 minuten had ik keurige pannenkoek die niet aan de pan bleef hangen en ook mooi dun was. De volgende pannenkoek was ook een perfect exemplaar, flensjesdun en hij gleed zonder problemen mijn pan uit. De boter stond werkeloos op het aanrecht want ik heb niks hoeven te gebruiken en tijdens het hele bakproces bleven de pannenkoeken perfect. Dus ook deze test heeft de pan meer dan uitstekend doorstaan.

De 1e pannenkoek ligt in de Wesco koekenpan

En daarna kan het hele zaakje gewoon in de vaatwasser (yes) dus niks meer moeilijk doen met afwassen en afdrogen. Ik vond het bijna too good to be true (het zijn tenslotte Amerikaanse pannen) maar mijn (nog maar een maanden geleden aangeschafte) eigen pannen gaan de prullenbak in. De Wesco pannen hebben gewonnen!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com