You are here: Home » Badkamer » Badkamer met Domotica

Badkamer met Domotica

geschreven door Constance

De badkamer is bij uitstek een ruimte voor het gebruik van ‘domotica’; het mulifunctioneel toepassen van slimme elektronische voorzieningen die het woonconform, de veiligheid en het efficiënt gebruik van energie bevorderen. Domotica is niet iets voor de toekomst of alleen voor mensen met ruime financiële middelen.

Volgens Wikipedia is de officiële definitie van domotica “de integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven”. Het woord domotica is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en tica wat afkomstig is van informatica, telematica en robotica.

Volgens Wikipedia is de officiële definitie van domotica “de integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven”. Het woord domotica is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en tica wat afkomstig is van informatica, telematica en robotica.

 Volgens Wikipedia is de officiële definitie van domotica “de integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven”. Het woord domotica is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en tica wat afkomstig is van informatica, telematica en robotica.

Eenvoudiger gezegd komt het er op neer dat er sprake is van een elektronisch besturingssysteem waarop allerlei apparaten en voorzieningen zijn aangesloten. Zo’n systeem kan eenvoudig van opzet zijn of juist bijzonder veelzijdig en geavanceerd.

 Een voorbeeld van een eenvoudig systeem is een sensor welke de lichtfunctie in een ruimte aan/uit schakelt bij binnenkomst en verlaten van de ruimte.

Een voorbeeld van een veelzijdig en geavanceerd systeem is het bad wat op afstand, met behulp van bijvoorbeeld de GSM, i-Phone of i-Pad, op een gewenst moment kan worden gevuld met de optimale hoeveelheid water en de geselecteerde temperatuur. We spreken van domotica wanneer de aangesloten apparaten en voorzieningen geïntegreerd zijn in het besturingssysteem, zodat ze geprogrammeerd kunnen worden om verschillende handelingen automatisch uit te voeren.

In een volgende blog nog meer over domotica in de badkamer en andere ruimtes in het huis.

Mart Renes

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Tweets die vermelden Badkamer met Domotica - Wonen - Wonen.Blogo.nl -- Topsy.com 17 november 2010 - 09:48

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door wonen, Mart Renes. Mart Renes heeft gezegd: Badkamer met Domotica, ook in de badkamer doet electronica zijn intrede. http://bit.ly/bnLRkl […]

Reageer
Tweets die vermelden Badkamer met Domotica - Wonen - Wonen.Blogo.nl -- Topsy.com 17 november 2010 - 09:48

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door wonen, Mart Renes. Mart Renes heeft gezegd: Badkamer met Domotica, ook in de badkamer doet electronica zijn intrede. http://bit.ly/bnLRkl […]

Reageer
Tweets die vermelden Badkamer met Domotica - Wonen - Wonen.Blogo.nl -- Topsy.com 17 november 2010 - 09:48

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door wonen, Mart Renes. Mart Renes heeft gezegd: Badkamer met Domotica, ook in de badkamer doet electronica zijn intrede. http://bit.ly/bnLRkl […]

Reageer
Lightmatters 17 november 2010 - 15:56

In de badkamer is het wel van belang rekening te houden met vocht en dus met IP waarden.

Reageer
Lightmatters 17 november 2010 - 15:56

In de badkamer is het wel van belang rekening te houden met vocht en dus met IP waarden.

Reageer
Lightmatters 17 november 2010 - 15:56

In de badkamer is het wel van belang rekening te houden met vocht en dus met IP waarden.

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com