You are here: Home » Gadgets » Koffiezetapparaat van Douwe Egberts

Koffiezetapparaat van Douwe Egberts

geschreven door Constance

Afgelopen week zag ik de retrotrend al in New York bij oa. de Starbucks, koffie zetten dmv. een gewoon koffiezetapparaat.

En tot mijn grote verbazing/verbijstering zag ik nu ook dat DE hier ook in meegaat, koffie zetten met behulp van een ‘ouderwets’ koffiezetapparaat of dmv. een filterhouder, filter en het opschenken van heet water. DE heeft hiervoor de zgn. Aromettes ontwikkeld, verse koffie samengeperst in de vorm van een koffieboon en als je deze in het filter doet, er heet water opgiet (met de hand of met een apparaat) krijg je de smaak van versgezette koffie met een zachtere aroma. En DE heeft het model van haar koffiezetapparaten nooit gewijzigd dus kan het retromodel gewoon weer van zolder gehaald worden. (Of je gaat even bij je oma langs, of bij de kringloopwinkel.) En het übermodel is nu zelfs te koop in een chrome versie!

Toch vraag ik me af of deze manier van koffiezetten het helemaal gaat worden. Mijn eigen espressomachine heeft het deze week begeven en ik ben nu zelf naarstig op zoek naar een nieuwe (liefst volautomatische) espressomachine. Want ik zet momenteel koffie in een cafetière en doe daar warme melk bij, maar dat haalt het toch niet bij een lekkere café au lait of espresso uit een goed apparaat. (Misschien toch maar een van de Philips Saeco machines aanschaffen?)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com