You are here: Home » Columns » Een huis (ver)kopen vergt oplettendheid van alle partijen…

Een huis (ver)kopen vergt oplettendheid van alle partijen…

geschreven door testman

Twee exact dezelfde verkoopfoto’s onder elkaar trokken mijn aandacht. Op Funda werd onlangs één en dezelfde woning door twee verschillende makelaars aangeboden. De verkoper zal hier een goede reden voor hebben. Maar waarom kwam de vraagprijs niet overeen? Dezelfde woning, twee makelaars en twee sterk uiteenlopende prijzen. Met verbazing bekeek ik beide advertenties…

Het prijsverschil was € 300.000!

Driehonderdduizend euro, hoezo? In prijs gezakt? Het kon geen typefout zijn, meerdere cijfers varieerden ten opzichte van elkaar . Oké, hoe hoger de prijsklasse, hoe kleiner het verschil procentueel gezien, maar toch. Op een bedrag met zes nullen is dat iets om toch behoorlijk van te schrikken als verkopende partij. Dit was wel een hele stevige correctie, en tevens de droom van een spiksplinternieuwe XK cabriolet aan diggelen. Er spookten diverse scenario’s door mijn hoofd. Is de verkoper overgestapt naar een andere makelaar en is men vergeten de oude advertentie te verwijderen? Houden de erfgenamen er verschillende ideeën op na over de mogelijke waarde van de woning? Wil men een verkoop middels executie voorkomen? Of stamt de hogere vraagprijs nog uit een tijd van ver voor de kredietcrisis? Het blijft gissen.

Even doorklikken op meer over… Aangeboden sinds: die 6+ maanden verbaasde mij niks, want zo drastisch in prijs zakken doe je niet zomaar. Mijn oog viel op de regel erboven. Oorspronkelijke vraagprijs. Het bedrag dat hier stond was nóg eens twee ton hoger. Tweehonderdduizend euro bovenop de hoogste vraagprijs van, zeg maar, de duurdere makelaar. De oorspronkelijke vraagprijs, de allerhoogste prijs ooit waar deze woning destijds voor werd aangeboden was dus een slordige 36 procent hoger dan de laagste prijs bij, zeg maar, de goedkopere makelaar. Zou er al een k(a)per op de kust zijn? Oh, ik had het te doen met de verkopers. Wat ’n scenario. Geen flauw idee wie dit nog serieus zou nemen…

Een waardedaling van 36%? Was er ondertussen echt een half miljoen euro in rook opgegaan?

En toen pas, toen pas zag ik het addertje onder het gras. Het perceel dat via de ene advertentie aangeboden werd was groter dan het grondoppervlak uit de andere advertentie. De (tweede) prijscorrectie was eigenlijk te wijten aan een oppervlaktecorrectie. Bij de, zeg maar, goedkopere deal was een stuk van het perceel buiten beschouwing gelaten. De vraagprijs was evenredig met de aangeboden oppervlaktemeters geslonken. Wellicht was dit deel van de grond inmiddels, als aparte kavel, verkocht?

Wat een zoektocht tussen de kleine lettertjes. De (tweede) prijscorrectie zat ‘m gewoon in de vierkante meters grond! Ondertussen hebben er enkel negatieve gedachten over deze woning door mijn hoofd gespookt. Ik heb me laten misleiden door een verwarrende prijsindicatie… Misschien toch geen onverkoopbaar huis?

Dat de ene makelaar deze woning met vijf kamers aanbiedt en volgens de ander over zes kamers beschikt is overkomelijk! Geruststellend dat er in beide advertenties over twee badkamers wordt gesproken…

Gerelateerde artikelen

0 reactie

Tweets die vermelden Philips iPad accessoires - Ladygadgets - Ladygadgets.Blogo.nl -- Topsy.com 10 oktober 2010 - 09:44

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door iPad Tweets , Constance Hage. Constance Hage heeft gezegd: Philips iPad accessoires: Wist je dat Philips een hele reeks aan iPad accessoires heeft uitgebracht?De iPad serie … http://bit.ly/bku23Z […]

Reageer
Tweets die vermelden Philips iPad accessoires - Ladygadgets - Ladygadgets.Blogo.nl -- Topsy.com 10 oktober 2010 - 09:44

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door iPad Tweets , Constance Hage. Constance Hage heeft gezegd: Philips iPad accessoires: Wist je dat Philips een hele reeks aan iPad accessoires heeft uitgebracht?De iPad serie … http://bit.ly/bku23Z […]

Reageer
Philips iPad accessoires – Ladygadgets – Ladygadgets.Blogo.nl | Web Mirror 10 oktober 2010 - 10:28

[…] See the original post here: Philips iPad accessoires – Ladygadgets – Ladygadgets.Blogo.nl […]

Reageer
Philips iPad accessoires – Ladygadgets – Ladygadgets.Blogo.nl | Web Mirror 10 oktober 2010 - 10:28

[…] See the original post here: Philips iPad accessoires – Ladygadgets – Ladygadgets.Blogo.nl […]

Reageer
iCrazy 11 november 2010 - 19:40

Mocht je een goed overzicht zoeken van iPad accessoires in Nederland kijk dan eens bij http://www.ipad-accessoires.nl. Keurige site met prijsvergelijing van de grootste aanbieders van iPad accessoires

Reageer
iCrazy 11 november 2010 - 19:40

Mocht je een goed overzicht zoeken van iPad accessoires in Nederland kijk dan eens bij http://www.ipad-accessoires.nl. Keurige site met prijsvergelijing van de grootste aanbieders van iPad accessoires

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com