You are here: Home » Fashion » Nieuwe collectie Fred de la Bretonière en Shabbies Amsterdam

Nieuwe collectie Fred de la Bretonière en Shabbies Amsterdam

geschreven door Constance

Donkere winterkleuren, stormy grey’s en zwart. Fred de la Bretonière toont in het jaar van zijn 40-jarig jubileum een warm fall/winter seizoenspalet en combineert dit met heel veel rijke materialen.

Speciaal voor zijn jubileum heeft Fred een minicollectie ontworpen die teruggrijpt naar zijn beginjaren. Deze 40th Anniversary Collection bestaat uit drie modellen. Een pump, een lage enkelboot met open hiel en een enkellaarsje. Alle gemaakt op een houtlook plateauzool met studs die is geïnspireerd op de maatklompen die Fred in de jaren ’70 maakte. Het bovenleer is van Nubuck dat is gevoerd met schapenwol. De serie is verkrijgbaar in een drie verschillende ‘stormy greys’. Een verwijzing naar 40 woelige jaren waarin het merk uitgroeide tot wat het nu is. Deze feestlijn wordt uitgebracht met het speciale 40th anniversary (1970 – 2010) logo.

In de gehele Fred de la Bretonière collectie spelen naast het 40-jarig jubileum van Fred de la Bretonière drie thema’s een rol. Het thema ‘Cocooning Comfort’ neemt een prominente plek in en staat voor materialen en groepen die warmte en bescherming uitdragen. Met onder meer lammy en faux fur voegt Fred warmte toe aan pumps en laarzen. ‘Contemporary Classics’ staat voor klassieke snitten en details a la nu. Voor pumps en laarzen die door eenbijzonder materiaalgebruik of een aparte patroonverwerking hun Fred twist krijgen. Met ‘Rock Chic’ wordt teruggegrepen naar rockabilly’s uit de 60er jaren en de discoclassics van deeighties. Studs en plateaus gaan in de mix met ‘chic’ en worden vertaald naar 2010.

Puur zwarte pumps met bijzondere puntneus, hoge hakken en verborgen plateauzolen die zorgen voor sexy impact. Tassen en schoenen die dankzij het gebruik van een Royal blue voering met Fred print een Koninklijke uitstraling krijgen. Zachte leersoorten voor pumps en laarzen waarbij banden gewikkeld worden toegepast. Pumps, ballerina’s en laarzen met kappen en een omslag. Met bont gevoerde sportieve laarzen met een gepersonaliseerde Fred zool. Ladybrogues, kaplaarzen met een rubberen voet en een schacht van astrakan. Binnen de Fred collectie zijn detailleringen een must en is een explosie van nieuwe, rijke en warme materialen als fluweel, faux fur, astrakan, ponyhaar, croco en slang terug te vinden.

Een revival van de jaren ’80 vertaald naar het nu. Met deze lijn viert Fred het ultieme ‘Contemporary Classics’ gevoel en voegt daar cocoon- en rockelementen aan toe. Nieuwe
Goldies modellen zijn onder meer pumps met kruisband en gespvariaties. Stoere pumps en enkellaarsjes met ronde neuzen in een donkere tint en bijzondere hakken. Daarnaast biedt
de collectie hoge, rechte hakken en de plateauzolen van weleer die combineert met de grote en kleine Goldies tassen of de XL clutch.

Casual en stoer. Bretons zijn gemaakt voor buiten. Dit najaar bestaat de Bretonlijn uit een serie nonchalante schoenen en laarzen in natureltinten. Ze zijn Goodyear gemaakt op een
leren zool met een grijs profiel dat zorgt voor een speels accent onder de voet. Stoere Bretons met de rubberen op sneakers geïnspireerde zool zijn er voor kinderen in de
leukste tinten en prints. Zacht paars en koeienprint voor meisjes en bruin of blauw voor jongens.

KinderShabbies zijn er in verschillende varianten. Met platte leren, rubberen en commandozolen maar ook met hakjes. De collectie schoenen van Fred de la Bretoniere for Kids biedt ‘mini me material’ waar de hele familie blij van wordt.

Shabbies Amsterdam viert haar 5 jarig bestaan. Het allereerste model, een ruige laars op een dunne rubberen zool, met een stoere afgesneden schacht is nog altijd een succes. Tegelijkertijd
is het merk doorgeëvolueerd tot een serie die vele gedaantes kent en waar ook tassen en riemen bijhoren. Dit najaar komen daar verschillende nieuwe modellen bij. CommandoShabbies
met sturdy heels. Shabbies met sleehakken van rubber of met houtlook. Maar ook slobber Shabbies en heel veel warme voeringen.

De Shabbies Classic lijn biedt dit najaar een perfecte balans tussen het tijdloze klassieke model en nieuwe vormen. Het palet bestaat uit naturels, zwart, bruintinten, winterpastels en
accentkleuren als oker, rood en zeeblauw. Schachthoogtes variëren van enkelhoog tot overknee. Shabbies zijn er dit najaar plat, met hakken van 4-6cm en met rubber omtrokken
sleehakken. De lijn is uitgevoerd in stoere, dikke leer- en suèdesoorten maar ook in slobbermaterialen. Lammy voeringen en omslagen zorgen daarbij voor het ultieme cocooneffect. Combineer ze met lammy tassen en handschoenen en je bent winterklaar.

Commando Shabbies bieden grip. Ze zijn stoer, warm én handig op gladde winterdagen. Nieuw in de collectie zijn de Shabbies met sturdy commando heels en de vele schachthoogtes die variëren van enkelhoog tot over de knie. Leersoorten met ‘body’ in zwart en bruin worden afgewisseld met grijs kreuklak en ‘loose lammy’. De voeringen en omslagen van faux fur of lammy voeringen zorgen voor extra warmte. Extra’s binnen deze lijn zijn de stoere army tasjes met veel vakken en ruige riemen.

Er is ook een Shabbies lijn gemaakt op een lederen zool. Ze zijn er plat en met een hakhoogte van 6 cm, en in verschillende schachthoogtes. Hoogtepunten zijn de sleehak met houtlook en Shabbies gemaakt van een zachte afzak Nubuck leersoort . De materialen voor dit najaar zijn suède, leer en soft/nubuck leer en het kleurenpalet bestaat uit zwart, grijstinten, bruinen en
winterpastels. Voor erbij? Lederen ‘onafgewerkte’ Shabbies tassen in tijdloze wintertinten.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com