You are here: Home » Wonen » Woonaccessoires van Alessi

Woonaccessoires van Alessi

geschreven door Constance

Net terug van onze vakantie in Italië. Het land van mooi Design. Heb daar zoveel mooie dingen gezien en ben  zo geinspireerd dat ik nu druk aan het speuren ben op internet naar Alessi.  

Alessi is een Italiaanse firma die functionele designvoorwerpen vervaardigt. De productlijnen worden door een team van ontwerpers, koks en cultuurhistorici ontwikkeld. In 1921 opent Giovanni Alessi Anghini een kleine werkplaats in Omegna. Eerst bestaat deze enkel uit een metaalverwerkend bedrijf, maar in 1924 begint Alessi met eigen producten.

Vandaag de dag is Alessi een gevestigd merk van huishoudelijke designproducten. Er is een scala aan keukenhulpjes, kookpotten, badkameraccessoires, serviezen, glazen, bestek en polshorloges beschikbaar.

Een jaar of tien geleden kregen wij ons eerste huis en onze badkamer stond toen al vol met Alessi. Mr. Cold (zeeppompje) en Mr. Suicide (badstop) waren toen mijn favoriet. Die tijd zijn we inmiddels ontgroeid.

Alessi heeft hele mooie producten. Serieus, nuttig maar ook zeker met een knipoog, bv;

–          Een koekjestrommel met de geur van vanille

–          Een keukenrolhouder in de vorm van een wortel met konijn

–          Een opener in de vorm van een duiveltje

–         Een houten fruitmand die me aan het Olympisch stadion in peking doet denken

 Bovengenoemde voorbeelden zijn in vrolijke kleurtjes. Maar Alessi heeft ook hele mooie metalen accessoires zoals broodmanden, citruspers, vazen, e.d. Ik heb op de site  zoveel moois gezien dat ik nog geen keuze heb gemaakt voor de aanvulling op mijn collectie van Alessi.

Marcella Vermeer, Tipgever Drenthe

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Tweets die vermelden Woonaccessoires van Alessi - Wonen - Wonen.Blogo.nl -- Topsy.com 30 augustus 2010 - 20:35

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Geert Simonis, wonen. wonen heeft gezegd: Woonaccessoires van Alessi Net terug van onze vakantie in Italië. Het land van mooi Design. Heb daar zoveel mooie dinge.. http://dld.bz/tRcb […]

Reageer
Tweets die vermelden Woonaccessoires van Alessi - Wonen - Wonen.Blogo.nl -- Topsy.com 30 augustus 2010 - 20:35

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Geert Simonis, wonen. wonen heeft gezegd: Woonaccessoires van Alessi Net terug van onze vakantie in Italië. Het land van mooi Design. Heb daar zoveel mooie dinge.. http://dld.bz/tRcb […]

Reageer
Tweets die vermelden Woonaccessoires van Alessi - Wonen - Wonen.Blogo.nl -- Topsy.com 30 augustus 2010 - 20:35

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Geert Simonis, wonen. wonen heeft gezegd: Woonaccessoires van Alessi Net terug van onze vakantie in Italië. Het land van mooi Design. Heb daar zoveel mooie dinge.. http://dld.bz/tRcb […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com