Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Mymuesli breidt uit met Tree of Tea Mymuesli breidt uit met Tree of Tea
  • Back to School of Work met de Uhmmbox Back to School of Work met de Uhmmbox
  • Reebok lanceert de eerste re-active motion sport-bh Reebok lanceert de eerste re-active motion sport-bh
  • Bondi Sands Self Tanning Foam Dark Bondi Sands Self Tanning Foam Dark
  • Met de nieuwe IKEA items creeër je ruimte in huis Met de nieuwe IKEA items creeër je ruimte in huis
  • RITUALS introduceert THE RITUAL OF HOLI, speciaal voor tieners RITUALS introduceert THE RITUAL OF HOLI, speciaal voor tieners
wonen

Keuzestress!?! Huur een personal shopper in!

Keuzestress is een vorm van stress die veroorzaakt wordt doordat een persoon of personen, geconfronteerd worden met een overvloed aan informatie/producten die overwogen dienen te worden om uiteindelijk een ‘goede’ keuze te kunnen maken. Daarbij wordt vaak de mening gevraagd aan mensen die in een zelfde situatie ook een keuze hebben moeten maken. Dat geeft de persoon die de stress heeft, een houvast om zijn of haar keuze te bepalen.

 Wat heeft dat nou met wonen te maken? Ik ervaar bij steeds meer klanten deze stress. Zowel bij het aanschaffen van een meubelstuk, een vloer of wat voor woon gerelateerde objecten dan ook.

 Door een overvloed aan materialen, mogelijkheden, vormen en kleuren raakt men al gauw het overzicht kwijt. En wat moet je dan kiezen. Een verkoper zal niet altijd een objectief advies geven.

 Als interieuradviseur merk ik dat er steeds meer behoefte ontstaat om onafhankelijk begeleid te worden bij het nemen van beslissingen, en rustig  stressless advies krijgen. Iemand die je kan helpen in het doolhof de juiste afslag te nemen. Daarom wordt het inhuren van een personal shopper steeds populairder bij de klant die niet weet wat ze moeten kiezen.

Deze assistent (interieuradviseur) weet wat waar te halen is en zal veel zaken links laten liggen omdat deze niet bij de klant passen of niet geschikt zijn.  Het inhuren geschiedt  veelal op uurbasis, op deze manier zal bij het advies geven, provisie geen rol spelen. (Veel adviseurs krijgen provisie van een woonbedrijf als ze iets verkopen aan een klant).

Een goede shopping assistent zal rekening houden met de persoonlijke leefstijl en smaak. Dat geeft de klant het gevoel van vertrouwen, overzicht en rust. Zodat deze zich kan concentreren op het nemen van de juiste beslissing. 

Een personal shopper, de oplossing om ontspannen te winkelen en het bespaard ook veel tijd!

Mart Renes