You are here: Home » Columns » Huis gekocht! (3)

Huis gekocht! (3)

geschreven door Constance

Weer een stuk verder met het nemen van beslissingen. Ik merk nu dat bij het kopen van een huis ook stress, het nemen van cruciale beslissingen, het budget in de gaten houden, veel zaken/wensen wegstrepen, (komt later wel, is een veelgebruikte term), er  nog veel meer zaken om de hoek  komen kijken. En dat is soms slikken en incasseren!

 Voor mij betekent het als gaat om incasseren, dat de grootste cruciale beslissing is dat we geen uitbouw laten plaatsen. Na drie offertes blijkt het ons budget te overstijgen. Er blijft weinig over om de vloer, stucwerk en nog veel onvoorziene zaken te kunnen betalen. En om een grote gok te nemen en ver over het budget te gaan daar hebben we geen zin in! Ik hoor mijn moeder zeggen: Je moet het huisje bij het schuurtje laten…

 Je slaapt dan een paar nachten slecht en past vervolgens de plannen aan. De woonkamer krijgt een andere indeling, de plek voor de TV en de openhaard worden gewijzigd. Het positieve hiervan is dat je ook van veranderingen energie krijgt!

 Nog iets wat ik geleerd heb is dat we nu zó bezig zijn met het huis en doordat we er  verschillende keren zijn geweest. Het huis steeds meer óns huis wordt! Op 15 juli gaan we tekenen, d-day komt dichterbij, het is dan niet meer de woonplek van een ander maar echt ons thuis. Ook al zijn er ingrijpende aanpassingen gedaan in onze wensen!

 Mart Renes

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Tweets die vermelden Huis gekocht! (3) - Wonen - Wonen.Blogo.nl -- Topsy.com 7 juli 2010 - 13:51

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Wooncoach. Wooncoach heeft gezegd: RT @wonen: Huis gekocht! (3) Weer een stuk verder met het nemen van beslissingen. Ik merk nu dat bij het kopen van een huis ook st.. http://dld.bz/k9f8 […]

Reageer
Tweets die vermelden Huis gekocht! (3) - Wonen - Wonen.Blogo.nl -- Topsy.com 7 juli 2010 - 13:51

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Wooncoach. Wooncoach heeft gezegd: RT @wonen: Huis gekocht! (3) Weer een stuk verder met het nemen van beslissingen. Ik merk nu dat bij het kopen van een huis ook st.. http://dld.bz/k9f8 […]

Reageer
Tweets die vermelden Huis gekocht! (3) - Wonen - Wonen.Blogo.nl -- Topsy.com 7 juli 2010 - 13:51

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Wooncoach. Wooncoach heeft gezegd: RT @wonen: Huis gekocht! (3) Weer een stuk verder met het nemen van beslissingen. Ik merk nu dat bij het kopen van een huis ook st.. http://dld.bz/k9f8 […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com