You are here: Home » Architectuur » Dag van de architectuur.

Dag van de architectuur.

geschreven door Constance

Tijdens de Dag van de Architectuur krijgt het publiek de kans om architectuur te beleven. Talrijke gebouwen door heel Nederland die normaal gesproken niet toegankelijk zijn, zijn in het weekend van 26 en 27 juni 2010 te bezoeken.

Het thema van dit jaar – Architectuur & Hergebruik – is actueler dan ooit. In heel Nederland worden oude gebouwen opnieuw in gebruik genomen, vaak met een nieuwe functie. Veel van deze gebouwen worden tijdens de Dag van de Architectuur geopend voor het publiek.
Eindhoven zoomt tijdens de Dag van de Architectuur op 26 juni in op het gebied rond de kop van het Eindhovens Kanaal met unieke tijdelijke openstellingen van onder meer de Schellensfabriek, Het Apollohuis en enkele bijzondere verbouwingen.
De kop van het Kanaal ligt tegen het centrum van de stad. In de zone rondom de havenkom is een gebied ontstaan waar de verschillende functies als wonen, werken en recreëren met elkaar verweven zijn. Bewoners en kunstenaars hebben zich delen van het gebied toegeëigend. Een verlaten bouwterrein is tot bloemenweide omgevormd en creatieven vestigen zich in leegstaande gebouwen.

Centraal informatiepunt is La Città Mobile, Vestdijk 133, Eindhoven. Hier is een gratis wandelkaart verkrijgbaar met informatie over de opengestelde gebouwen en het gebied. Ook worden er historische beelden van de kanaalzone geprojecteerd, verzorgd door Stichting Eindhoven in Beeld. Geniet hier ook, voor of na de wandeling, van een drankje. De opengestelde gebouwen zijn: La Città Mobile; Schellensfabriek; woning en werkruimte Fulco Treffers; woonhuis familie Brodrück; en het Apollohuis. 

Datum: zaterdag 26 juni 2010 van 13-16 uur.
Info: www.architectuurcentrumeindhoven.nl of www.dagvandearchitectuur.nl
Centraal informatiepunt: La La Città Mobile, Vestdijk 133, Eindhoven
Organisatie: Architectuurcentrum Eindhoven, BNA, gemeente Eindhoven m.m.v. vele instellingen en personen.

Gerelateerde artikelen

0 reactie

Constance 28 augustus 2010 - 15:48

Meer over dit spel kan je ook beluisteren op Radio 10 Gold.

Reageer
Constance 28 augustus 2010 - 15:48

Meer over dit spel kan je ook beluisteren op Radio 10 Gold.

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com