You are here: Home » Columns » Huis gekocht!

Huis gekocht!

geschreven door Constance

 

 huis-sleutels_215x142_2_1

Tja daar zit je dan met de verkoopfolder in je handen, nog even bijkomen van de schok… we hebben een huis gekocht! Na 10 jaar huren eindelijk (weer) een eigen huis! Niet dat het allemaal zo snel is gegaan maar ik heb de laatste tijd toch in een roes geleefd. En nu komt het pas bij mij binnen!

 Door de lange weg van loven en bieden en dan nog de hypotheek voor elkaar te krijgen…(Wat een gedoe om als zelfstandigen een hypotheek te krijgen…het is te merken dat de banken terughoudend zijn in het verlenen van een hypotheek) moeten we nu allerlei zaken gaan regelen zoals een aannemer, stukadoor etc.

Even terug naar het kopen van een huis…we waren al een tijdje op zoek. Waarom dan juist dit huis gekocht? De woning heeft vele voordelen waarom we erop zijn gaan bieden: prachtige handgemaakte keuken (had mijn eigen ontwerp kunnen zijn…), mooie badkamer en de woning is niet eens zo heel oud (2 jaar) daardoor nog alle garanties op het huis. Leuke woonplaats en wijk, tuintje voor en achter. Zijn er dan ook nog nadelen? Ja …maar een klein nadeeltje… een kleine woonkamer, daarom hebben we besloten om direct een aanbouw te laten maken.

 Als interieurvormgever kan ik me helemaal gaan uitleven op kleuren, indelingen en materialen.  En toch wil ik het voor onszelf eens anders aanpakken…Het huis gaan we daarom inrichten volgens Feng Shui.  Feng Shui leert welke invloeden vormgeving en inrichting op het welzijn en geluk van de mens hebben, en ook hoe negatieve invloeden veranderd kunnen worden in positieve.

En van Feng Shui weet ik niet zoveel af…daarom hebben we Patty van de Horst ingeschakeld voor het Feng Shui interieuradvies. Dat geeft mij/ons handen en voeten de ruimtes in te delen en keuzes te maken.

Met het advies van Patty en onze eigen inbreng zal het een fijn thuis worden! Ik zal in de komende maanden verslag doen van de belevenissen.

 Mart Renes

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Bettina 4 juni 2010 - 22:19

Beste Mart,

Ik ben het helemaal met jou eens. Onze bedrijfsvisie is “dat een goed leven naast een goede persoonlijke verzorging ook een warm en gezellig huis nodig heeft!”

Jouw lezers zijn van harte welkom bij ons. Neem een kijkje op onze site http://www.elegantbeauty.nl voor een prachtige riviera stijl en rustic rattan.
Mvg.,
Bettina

Reageer
Bettina 4 juni 2010 - 22:19

Beste Mart,

Ik ben het helemaal met jou eens. Onze bedrijfsvisie is “dat een goed leven naast een goede persoonlijke verzorging ook een warm en gezellig huis nodig heeft!”

Jouw lezers zijn van harte welkom bij ons. Neem een kijkje op onze site http://www.elegantbeauty.nl voor een prachtige riviera stijl en rustic rattan.
Mvg.,
Bettina

Reageer
Huis gekocht (4) - Wonen - Wonen.Blogo.nl 20 juli 2010 - 15:10

[…] passen. Dus het wordt een mix van Design en een beetje van onszelf..En dan de badkamer,volgens het Feng shui plan dat we hebben laten maken moet de badkamer met rood worden aangekleed. Eigenlijk moet de badkamerdeur aan de binnenkant rood […]

Reageer
Huis gekocht (4) - Wonen - Wonen.Blogo.nl 20 juli 2010 - 15:10

[…] passen. Dus het wordt een mix van Design en een beetje van onszelf..En dan de badkamer,volgens het Feng shui plan dat we hebben laten maken moet de badkamer met rood worden aangekleed. Eigenlijk moet de badkamerdeur aan de binnenkant rood […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com