Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Top 20 makelaars met unieke panden Top 20 makelaars met unieke panden
  • Shoppen.blogo.nl heeft nieuw design Shoppen.blogo.nl heeft nieuw design
  • Slapeloosheid? Ontdek de 10 Stappen naar beter slapen Slapeloosheid? Ontdek de 10 Stappen naar beter slapen
  • Bijzondere huizen Bijzondere huizen
  • Wonen in een doodskist Wonen in een doodskist
  • De lente komt er eindelijk aan! De lente komt er eindelijk aan!
wonen

Wat heb je zelf te vertellen als je huis te koop staat?

te_koop_bord

Zodra je makelaar de woning te koop zet, ga je nadenken over de presentatie (vaak doet de makelaar dat ook voor je, maar vergeet niet dat jij de makelaar inhuurt en je ook inspraak hebt!): een pakkende tekst en mooie foto’s voor internet, brochure en advertenties in kranten.

 Als je wilt dat je woning opvalt, dan heb je meer nodig dan een standaard verhaaltje. Trek de aandacht door de belangrijkste punten van je woning te beschrijven, bijvoorbeeld de prachtige ligging of de bijzondere jaren dertig details. Probeer daarbij zo objectief mogelijk te blijven.

Schrijf eerst alles wat je te binnen schiet op papier: probeer zoveel  alle  relevante en interessante informatie te bundelen. En dan kun je gaan schrappen: zodat het verhaal bondig en to the point wordt.

Uiteraard beschrijf je de woning zo positief mogelijk, maar blijf realistisch. Je kunt een kleine ruimte ook als knus, warm of sfeervol beschrijven en een huis waaraan veel onderhoud gepleegd dient te worden als een uitdaging of een creatief project voor de doe-het-zelver beschrijven.

Benader de negatieve kanten van de woning zo positief mogelijk, maar overdrijf dit niet als je een wankel balkonnetje als dakterras in aanbouw omschrijft dan val je bij de bezichtigen toch door de mand.

Gouden regel is, weest eerlijk en luister ook goed naar je makelaar je komt samen tot een goed verhaal.

Nelleke van Dongen, InterieurTipgever Zeeland

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?