You are here: Home » Interieur » Baby en kinderkamers tot 5 jaar

Baby en kinderkamers tot 5 jaar

geschreven door Constance
flexa kinderkamer
Een babykamer kan en mag je nog helemaal inrichten zoals jij dat graag wil. Maar toch is een eenvoudige slaapkamer het beste voor de baby. De wereld is voor een baby al spannend genoeg en als je dan ook nog op een kamertje wordt gelegd met een knalrode muur en een mobiel boven je neus, dan doe je echt geen oog meer dicht……en dus ook papa en mama niet.
Kies voor rustige en zachte tinten zoals warmwit en frisgroen, zorg dat je de lampen zo ophangt dat je kindje er niet recht inkijkt vanuit het bedje of vanaf de commode.
Zodra je baby een peuter is geworden en uit het ledikantje is gegroeid, is het tijd voor een nieuwe kamer. Betrek je kindje bij de verandering van zijn of haar kamer zodat je kindje er vertrouwd mee wordt.
Erg belangrijk ; laat je kindje meebeslissen en respecteer hun keuze. Kan je niet leven met een muur vol Dora’s of brandweerautootjes, stel dan voor om de muren in een basistint te verven en zet een grote mdf-plaat neer met het door uw kind gekozen behangetje. Deze is dan ook weer makkelijk te verwisselen als de Doraperiode voorbij is.
De volgende fase is die van de kleuter. De kamer zal geen grote metamofose hoeven ondergaan ; Je zult merken dat je kindje wat meer op zijn  of haar eigen kamer wil spelen. Dus een tafeltje met twee stoeltjes is een goede aanwinst. Zet grote manden neer waar aan het einde van de dag al het speelgoed weer in terug gaat.
Op school worden nu veel tekeningen en kunstwerkjes gemaakt. Hang ze altijd op ! Maak in je woonkamer een muurtje vrij voor een paar  kunstwerkjes en hang er ook een paar op in zijn of haar eigen kamer.Een grote plaat mdf, geverfd met magneet verf en daar overheen een leuke kleur en je kunt de tekeningen met magneetjes ophangen.Een waslijn met knijpers of een gordijnkabeltje met klemmetjes en voila, er is voldoende ruimte voor tentoonstellingen.
Meubels die kunnen meegroeien, en aan iedere leeftijd zijn aan te passen zijn bijvoorbeeld die van het merk FLEXA te koop bij onder andere Trendhopper.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com