You are here: Home » Interieur » Kersttrends 2009

Kersttrends 2009

geschreven door Constance

kerst2009

Tijdens de internationale vakbeurs Christmasworld  zagen we dat de komende feestdagen vooral aansluiten op de trends Sweet, Airy, Noorderlicht en Belle. Sweet valt op door de melkachtige kleuren en geglaceerde effecten, terwijl je bij Airy vooral kalkachtige pastellen, wittinten en transparanten ziet. Noorderlicht herken je aan de koele (ijs)blauwe- en grijstinten in combinatie met zilver en natuurlijke materialen.

 Trendhopper heeft voor deze winter de trends Noorderlicht en Jachtlust benoemd.

 Noorderlicht: Helder, ijskoud, zacht, glans!

Deze woontrend vindt haar oorsprong in Noord Europa. Noorderlicht staat voor een mix van warme en koele materialen, zacht en hard, aaibaar en glad. Enkele kenmerken van deze trend zijn: lucht, hoogglans, metallic, vilt en wol, blank hout en huiden.

 

Jachtlust: Stoer, warm, chique, glans!

Een stoere en tikkeltje ruige trend die voortkomt uit een trend die al een hele tijd actueel is: Landelijk leven en terug naar de natuur. Het buitenleven is de inspiratiebron voor deze vernieuwde trend. Dieren spelen een hoofdrol en goud- en bronsaccenten geven een chique uitstraling en feestelijke glans. De kleuren zijn allemaal terug te vinden in de flora en fauna van het bos. Enkele kenmerken van deze trend zijn: ruw hout, geschuurd leer, kunstbont, (pauwe)veren, ruiten en dierenhuidprints.

 De komende feestdagen zullen we dan ook veel glans en metallic zien in combinatie met kunstbont. De kleuren die we deze kerst, naarst het klassieke rood, veel zullen tegenkomen zijn paars, groen, brons en goud enerzijds en de blauwtinten, natuurlijke witten, grijstinten en zilver anderzijds.

 Beide trends van Trendhopper zijn geschikt voor de komende feestdagen. Het interieur en de persoonlijke voorkeur bepalen welke trend het beste bij je past. Noorderlicht is fragiel en licht in combinatie met warm vilt en wol, terwijl Jachtlust door haar materiaal- en kleurgebruik een warmer en chiquer effect geeft.

 

Als we deze trends vertalen naar de tafelaankleding met Kerst, dan moet je bij Noorderlicht denken aan een servies in melkachtige kleuren of (ijs)blauwen en grijstinten, gecombineerd met veel zilver en glas en met materialen c.q. stoffen en accessoires die een warme uitstraling geven. Bij Jachtlust denken we aan een rijker gedecoreerd servies, goud en brons accenten en warm kleurgebruik.

Kortom voor elke smaak is er deze kerst wel een geschikte trend, maar nog belangrijker…. als de kerst maar warm en gezellig is!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com