You are here: Home » Groen wonen » Oude tapijttegels krijgen nieuw leven

Oude tapijttegels krijgen nieuw leven

geschreven door Constance

recycling

Het lijkt wel… of sinds… de Nederlands tapijttegel fabrikant Heuga is overgenomen door een Amerkaans bedrijf  (InterfaceFlor), ze met de meest sympathieke milieuvriendelijke ideeën komen.

Je kunt je oude tapijttegels inleveren en deze worden hergebruikt, gerecycled of als brandstof gebruikt. Dus in plaats van dat ze op de vuilnishoop worden gestort krijgen ze een nieuw leven.

 In 2008 zijn al 200.000 m2 oude tapijttegels gerecycled in de U.K. Om een voorstelling van de hoeveelheid te kunnen maken: dit is een oppervlakte van 40 voetbalvelden.

 Bij hergebruik worden de oude tapijttegels eerst grondig schoongemaakt. Daarna worden ze gebruikt voor bijvoorbeeld sociale projecten. Indien dit niet mogelijk is, worden de tapijttegels vermalen in de zogenaamde Cool Green machine, waarna het als achterkant/ondergrond van nieuwe tapijttegels wordt gebruikt. Daarnaast kunnen de oude tapijttegels ook als steunbrandstof in de cementindustrie worden gebruikt.Dit zijn allemaal toepassingen die passen binnen de duurzaamheidsmissie van het bedrijf, waarin er wordt gestreefd naar het minimaliseren van afval.

 Helaas is Nederland nog niet zo ver en gebeurt het inleveren voornamelijk voor de zakelijke markt. Er zijn plannen zowel voor de particuliere markt en op het vaste land voor de terugname van de oude tapijttegels op te starten. Voor de inname wordt een klein bedrag aan servicekosten gevraagd.

Country classic

In de folder op bladzijde 12 van Flor by heuga, zo heet de Heuga tapijt tegel nu, staat nog veel meer over het streven van Flor by heuga naar climaat neutraal produceren. En de Country Classic wordt al klimaat neutraal geproduceerd.

Een goede zaak dat een bedrijf zich zo inzet voor een beter klimaat!

Maureen Rijkers, InterieurTipgever Amsterdam

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com