You are here: Home » Interieur » Gladde wand met glasvliesbehang

Gladde wand met glasvliesbehang

geschreven door Constance

glasweefsel

Wandafwerking is aan mode onderhevig.Vroeger had bijna iedereen behang in zijn huis. Tot het stucwerk in de jaren 70/80 in de mode kwam. Hoe grover hoe mooier, vond men. Dat werd steeds iets minder grof van granol naar spachtelputz in een steeds fijner korreltje. Op het moment zijn geheel gladgestuukte muren erg “in”.
Aan gladgestucte muren kleven wel een paar nadelen: je ziet er elk oneffenheidje op én het beschadigt snel. Een ander “nadeel” is dat je elk (krimp)scheurtje ziet in stucwerk. Zeker als je in een nieuwbouwhuis de muren laat afwerken.

 In grote openbare gebouwen – denk aan kantoren, ziekenhuizen, e.d. – wordt al jaren gewerkt met glasvliesbehang. Iedereen kent wel het weefstructuurtje of het visgraatmotiefje in dergelijke gebouwen. Prima voor openbare gebouwen, maar er zijn maar weinig mensen, die dit in hun huis willen hebben. Nu is er echter ook een glad glasvliesbehang op de markt.
Dit behang is eenvoudig te verwerken, ook door iemand, die nog nooit behangen heeft. De banen zijn breder – 1.00 m. breed tegenover 0.53 m. “gewoon” behang – het behangt dus wat sneller. En je brengt de lijm aan op de wand in plaats van op het behang. Geen geworstel meer met ingelijmde behangbanen, die lekker irritant aan elkaar plakken, zodat je flink wat moeite moet doen om het behoorlijk op de wand te krijgen.

 En dan de uitstraling…. Als je het glasvliesbehang netjes hebt aangebracht (of hebt laten aanbrengen door een vakman) en je hebt er muurverf op aangebracht, heb je de uitstraling van een gladgestucte muur.

 Een aantal belangrijke voordelen van glasvlies op een rij:

– onbrandbaar

– scheuroverbruggend

 – 100% krimpvrij

 Ook is dit glasvliesbehang (VPP 130) huid- en milieuvriendelijk. Nieuwsgierig geworden over glasweefsel? Op de site is meer te zien. 

 

 

 

Ingrid Gommers

InterieurTipgever voor Zuid-Holland-Zuid en West-Brabant

Gerelateerde artikelen

4 reacties

e.m.v.dijk 21 januari 2010 - 15:41

waar is bovengenoemde gladde glasvliesbehang te koop en wat kost het?

Reageer
e.m.v.dijk 21 januari 2010 - 15:41

waar is bovengenoemde gladde glasvliesbehang te koop en wat kost het?

Reageer
e.m.v.dijk 21 januari 2010 - 15:41

waar is bovengenoemde gladde glasvliesbehang te koop en wat kost het?

Reageer
de interieurtipgever 24 januari 2010 - 09:18

Het is te koop bij een goede Verf Behang Speciaal zaak. Vraag daar naar de prijs. Het is misschien ook te koop bij een grote doe het zelf zaak, maar daar wordt over het algemeen summier advies gegeven. Vraag bij de VBS zaak ook naar RENO Vlies behang.

Reageer
de interieurtipgever 24 januari 2010 - 09:18

Het is te koop bij een goede Verf Behang Speciaal zaak. Vraag daar naar de prijs. Het is misschien ook te koop bij een grote doe het zelf zaak, maar daar wordt over het algemeen summier advies gegeven. Vraag bij de VBS zaak ook naar RENO Vlies behang.

Reageer
de interieurtipgever 24 januari 2010 - 09:18

Het is te koop bij een goede Verf Behang Speciaal zaak. Vraag daar naar de prijs. Het is misschien ook te koop bij een grote doe het zelf zaak, maar daar wordt over het algemeen summier advies gegeven. Vraag bij de VBS zaak ook naar RENO Vlies behang.

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com