You are here: Home » opleiding en workshops » Wordt zelf interieuradviseur!

Wordt zelf interieuradviseur!

geschreven door Constance

Wie wil dat nou niet? Maar waar haal je de kennis vandaan? Als interieuradviseur zit ik een aantal keer per week bij klanten thuis en geef ik adviezen op maat. Daarnaast geef ik ook interieurworkshops, waarin verschillende onderdelen van het interieur aan bod komen.

De ‘regels’ in de binnenhuisarchitectuur worden uitgelegd. Zo leren de cursisten aan de hand van een presentatie, wat bij het inrichten belangrijk is. Bijvoorbeeld, houdt rekening met lichtinval, looplijnen, plaats tv/computer, aantal personen, kleurgebruik, materiaalgebruik, raamdecoratie, menselijke maat, verlichting, etc. Elke regel wordt duidelijk uitgelegd met sprekende voorbeelden. 

Met deze regels in het achterhoofd gaan we aan de slag met één of meerdere  opdrachten.  Zo leren de cursisten meteen de regels correct toepassen en worden ze zelf een interieuradviseur!
 

Opdrachten kunnen bijvoorbeeld zijn:

Woonkamer inrichten.

Er zal een zithoek met minimaal 5 zitplaatsen moeten komen, een tv in de zithoek, een 6 persoonseethoek en een werkplek met veel privacy. De cursisten gaan aan de slag en presenteren hun oplossingen in de groep. Zo leren ze van elkaar en doen ze ook nog ideeën extra op. Ik let vooral op het juist toepassen van de regels die aan bod zijn gekomen.

Moodboard maken.

Bij deze opdracht wordt uitgelegd waarom we een moodboard maken. Je kunt de stijl bepalen voor een kamer, kleuren kiezen en vooral sfeer bepalen. De cursisten nemen een kamer in gedachten uit hun eigen thuis die ze graag willen veranderen. Dan maken ze een moodboard en bespreken deze. Ik zal een korte reactie geven op elk werkstuk en aangeven welke interieurkeuzes de cursist kan maken op basis van het moodboard. Zorg ervoor dat het een eenheid wordt!

Woonkamer afstylen.

In de Trendhopperwinkel halen we alle accessoires uit een studio (woonkamer). Dan gaan de cursisten in 2 groepen een studio afstylen. Ze moeten in deze groepsopdracht dus overleggen. Na afloop ben ik reuze benieuwd wat hun uitgangspunten zijn geweest voor het resultaat. Natuurlijk krijgen ze hier ook per groep feedback. 

Ben je geïnteresseerd in een workshop? Meld je aan bij Trendhopper Hoogland (Amersfoort) voor de workshop op 15 januari 2009 van 10 tot 13 uur.  Kosten bedragen EUR 37,50 per persoon. Er is plaats voor maximaal 10 personen. Dus wees er snel bij! Ik zie je graag daar!

Karin Burger (Interieur Tipgever regio Utrecht)

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Anna 25 februari 2009 - 19:46

Wat leuk, komt er nog zo’n workshop binnenkort?

Reageer
Anna 25 februari 2009 - 19:46

Wat leuk, komt er nog zo’n workshop binnenkort?

Reageer
Mart Renes 4 maart 2009 - 10:47

Hallo Anna,

Informeer bij een Trendhopperfiliaal bij jou in de buurt of er een workshop op stapel staat. Succes!

Reageer
Mart Renes 4 maart 2009 - 10:47

Hallo Anna,

Informeer bij een Trendhopperfiliaal bij jou in de buurt of er een workshop op stapel staat. Succes!

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com