You are here: Home » Ladygadgets » Antenne voor je mobieltje

Antenne voor je mobieltje

geschreven door testman
Toy chair Driade

Onderstaande bericht is gelezen op nrc.nl/hebben dd. 18 maart 2008.

Gebruik je mobieltje als een echte transistorradio!

Nog eentje in de categorie Dagelijkse Luxeproblemen En Hoe Ze Te Overwinnen: de meeste mobieltjes met een ingebouwde FM-radio kunnen alleen een radiosignaal weergeven als er een koptelefoon in is gestoken. Het snoertje van de headset functioneert als antenne, noodzakelijk om het radiosignaal (enigszins) storingsvrij te ontvangen. Het nadeel is dat je de radio nooit via de speakers van de telefoon kunt horen. Terwijl dat nou juist zo leuk is, zo’n transistorgeluidje op het bureau, om bijvoorbeeld een sportwedstrijd of praatprogramma met één oor te kunnen volgen. De FM Radio Aerial is een eenvoudige mini-antenne voor telefoons. Steek dit in de hoofdtelefoonuitgang en het radiosignaal komt binnen, terwijl het audiosignaal nog steeds via de luidspreker van de telefoon te horen is. Werkt op elke telefoon met een 3,5 mm koptelefoon uitgang (b.v. Nokia), belooft de leverancier. De kosten zijn te overzien: 3,99 Britse ponden (5 euro) als je het via Ebay bestelt. De bezorgkosten zijn 2,50 euro.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com