You are here: Home » Jabra » Energielabel op huis: Hoe werkt het?

Energielabel op huis: Hoe werkt het?

geschreven door testman

Er is al veel over geschreven. Per 1 januari 2008 is het energielabel van kracht. Als je je huis wilt verkopen of verhuren moet je huis voorzien zijn van een energielabel. Dit label bepaald de mate waarin je huis al dan niet energiezuinig is. Maar hoe werkt dit nu precies?
Het label is een certificaat met een letter. je kunt een A voor het meest energiezuinige huis krijgen tot en met een G als je huis het minst energiezuinig is.
Alleen een erkende adviseur mag jouw woning keuren.
Na deze keuring kriigt jouw woning een label. De kosten hiervan lopen erg uiteen maar de site van VROMgeeft men aan dat deze rond de € 200,- liggen. Het label is tien jaar geldig. De vereniging eigen huis vindt het instellen van het invoeren van het energielabel nog te vroeg. met name omdat er geen garantie is dat de adviseurs die het label moeten afgeven over genoeg kwaliteit beschikken, de woningeigenaar geen inzicht krijgt in de tot standkoming van het label van zijn huis en er onbreekt nog een goede klachtenregeling. De vereniging adviseert een energiebesparingsverkenner uit te voeren. Energiebesparen is namelijk wel iets waar zij een voorstander van zijn. Maar dit zou vrijwillig moeten zijn.
Ik kan mij hie wel in vinden. Volgens mij wordt het energielabel door de consument vanzelf toegepast. Hoe energiezuiniger je huis is, hoe beter het volgens mij te verkopen is. Heb je geen energielabel dan kan ik mij voorstellen dat je als koper je gaat afvragen of er iets mis is..
Wat vind jij?
Meer info kun je vinden op de site van VROM en vereniging Eigen Huis

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com