You are here: Home » Architectuur » Chesa Futura St Moritz Zwitserland

Chesa Futura St Moritz Zwitserland

geschreven door testman

Dit bijzondere appartementengebouw is door architect Norman Foster ontworpen. Norman Foster wilde een moderne en milieuvriendelijke woning ontwerpen. Het gebouw heeft drie verdiepingen en is voor een groot deel gemaakt van timber een duurzame houtsoort die met het verstrijken van de jaren alleen maar mooier en grijser wordt.

De locatie is geweldig. Het gebouw ligt tegen de berg. Aan de ene kant kijk je het dal in vanuit de vele ramen. aan de andere kant is het meer afgesloten tegen de bergkant om energie te besparen.
In Zwitserland worden huizen toch al vaak hoger gebouwd, vaak op palen, tegen het vocht en het rotten van het hout. Dit project is gestart in 2000 en was in 2004 gereed. Naar mijn mening een goed voorbeeld van state-of-the-art-design en traditonele bouwmethoden.

Gerelateerde artikelen

2 reacties

- 18 juni 2009 - 21:06

Heel mooi!

Reageer
- 18 juni 2009 - 21:06

Heel mooi!

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com