You are here: Home » Wonen » Nieuwe stijl in de keukenarchitectuur

Nieuwe stijl in de keukenarchitectuur

geschreven door testman

BeauxArts is een nieuwe stijl in de keukenarchitectuur, een innovatie van SieMatic, die in de BeauxArts stijl verschillende nieuwe keukenseries introduceert. Deze zijn het begin van een aparte productlijn: de SieMatic BeauxArts Collection. Het ontwerp van de keukens gaat uit van de essentie van Beaux-Arts.

Net als de architectuurstijl berust de BeauxArts keukenstijl op een compositie van verschillende stijlen, die in één keukenontwerp worden verenigd. Dit is nooit eerder gedaan. Ogenschijnlijk onverenigbare keukenfrontstijlen en uiteenlopende materialen, zoals hout, matte lak, marmer- en granietsoorten, staal en glas, blijken in SieMatic BeauxArts keukens aangenaam en oogstrelend te harmoniëren.

BeauxArts brengt een ongekende creatieve vrijheid bij het ontwerpen van keukens. Modern of klassiek? Het is geen keuze meer maar een realistische combinatie. De warme nerfstructuur van ‘naakt’ hout of de rust van mat gelakte oppervlakken? Nu kan het allebei in dezelfde keuken. Verschillende steensoorten en handingelegd mozaïek als werkbladen. Kasten in contrasterende stijlen, met diverse grepen, staan broederlijk naast elkaar. De SieMatic BeauxArts Collection kent zelfs een grote, vrijstaande variant op de traditionele Chinese bruidskast die als elegante camouflage dient voor een reusachtige koel-vriescombinatie.

Eveneens kenmerkend voor de architectuurstijl en de keukens van BeauxArts is de symmetrie, in klassieke verhoudingen, die ontstaat door grote volumes een centrale plaats te geven en daar evenwichtig omheen te ontwerpen. Kolossale fornuizen, typisch Amerikaans, worden aan weerzijden vergezeld door onderkasten met laden. Bij het spoelgedeelte zien we dezelfde symmetrische vlakverdeling. Moderne, blankstalen koelkasten en klassiek gelijnde vitrinekasten, met veel laden en bijzonder glas, staan vaak los in de ruimte of worden zo naast elkaar geplaatst dat het lijkt alsof ze daar bij toeval terecht zijn gekomen.

Het licht in de nieuwe BeauxArts keukens van SieMatic is ook bijzonder. Waar in de conventionele keukenontwerpen het licht vooral functioneel is gepositioneerd, boven het werkblad, of dient om de fronten van de bovenkasten aan te lichten, zijn de lichtbronnen in de BeauxArts keukens zoveel mogelijk verstopt. Uit het plafond, de wandkasten en de nissen verspreidt het licht zich indirect over de werkplekken en de centrale ruimte. Het effect is even subtiel als overtuigend: er ontstaat een sfeer van genoeglijke intimiteit maar tegelijkertijd lijkt de keukenruimte groter, terwijl de werkzaamheden in de keuken ruim voldoende worden uitgelicht.

Bijzonder is ook de toepassing van woonkamerachtige wandarmaturen, die niet alleen de sfeer verhogen maar ook het effect van de symmetrie versterken. Deze wandlampen behoren ook tot het SieMatic BeauxArts leveringsprogramma.

Hoewel in principe elke lakkleur leverbaar is, met een keuze uit maar liefst 1950 verschillende tinten, is voor BeauxArts een selectie gemaakt van warme, matte lakkleuren zoals lichtbruin, lichtgroen, lichtgeel en lichtblauw. In de nabije toekomst worden daar geheel nieuwe, aardse tinten aan toegevoegd; mooie bruinen, natuurgroenen en okergelen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com