You are here: Home » Ladygadgets » Over de Z60i

Over de Z60i

geschreven door Constance

Hieperdepiep, hij is binnen – de Sony Ericsson Z610i die ik ga testen.

Ik kreeg ‘m in een mooi klein doosje, nog kleiner dan die van de Pebble. De ijsblauwe variant, dus hier eventjes een fotootje (gemaakt met mn Imac).


Ik heb inmiddels de basisfuncties door, ik kan bellen – toch een eeerste vereiste ­čśë

Eerst een complimentje: de gebruiksaanwijzing is en ├ęchte gebruiksaanwijzing. Geen wiskundige verhandeling of een cursus ICT voor gevorderden. Heerlijk. Duidelijke pictogrammen, met daarbij een beschrijving in normale mensentaal. De pictogrammen zijn hetzelfde als in het telefoontje, zodat je je niet een ongeluk hoeft te zoeken. Veel vrouwen, en ik zeker, zijn visueel ingesteld, dus dan is het fijn als je via duidelijke plaatjes door zo’n handleiding geloodst wordt.

Verder zit er een USB-kabeltjer bij: handig. Maar zit er geen oortje bij: onhandig. Kun je wel apart aanschaffen uiteraard.

Als je ook zo’n leuk mobieltje wil kopen: probeer hem dan wel gelijk uit in de winkel. Mijn test-model heeft een probleem met het batterijklepje: door een constructiefoutje sluit deze niet goed, dus let daar op.

Wat echter ├ęcht niet kan: er zit alleen een CD-rom bij voor PCs. En ook in de gebruiksaanwijzing wordt alleen rekening gehouden met PC (lees: Microsoft Windows) gebruikers.  Wat zal Neelie Smit-Kroes hiervan zeggen…

Wat ik erg leuk vind is dat je, als je het telefoontje dichtklapt, aan de buitenkant de tijd (eventjes) in beeld ziet.
De cover speigelt, maar ik raad je niet aan om het als spiegel te gebruiken – tenzij je het leuk vindt om jezelf als een blauwe smurf terug te zien, of ‘my little pony’ roze… En het is nou ook niet zo helder dat je kunt kijken of je een verdwaalde wimper ergens in je oog hebt of zo. Dus dames: extra spiegeltje in handtas is aanbevolen…

De telefoon heeft het uiterlijk van een klein cameraatje, en dat wordt ook als belangrijkste feature gepromoot: de 2.0 mp camerafunctie. Dat gaan we nog proberen, samen met het direct plaatsen van foto’s op een weblog. Via bluetooth lukt het voorlopig nog niet. Mn Mac herkent het apparaat wel, maar geeft gelimiteerde opties, en foto’s delen zit daar niet bij. Met mn Nokia gaat dat heel makkelijk, maar goed – dan maar eerst de gebruiksaanwijzing er bij pakken. Wordt vervolgd….

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com