You are here: Home » Columns » De Bulgaarse techniek

De Bulgaarse techniek

geschreven door testman

Het is echt een hele drukke tijd voor mij en daarom heb ik vanavond lekker vrij genomen. Ik moet nog een definitief ontwerp van een badkamer afmaken, werken aan een nieuwe keukenindeling en een website voor een online reisorganisatie. Dus heb ik voor vanavond een woontijdschrift gekocht en losse thee (Eden Rose) bij betjeman en barton. Het is 19:30 als ik de kinderen op bed heb gelegd en ze een verhaaltje heb gelezen. Ze waren vast moe, want na dat ik me heb omgekleed hoor ik niks meer uit hun kamer.

Ik ben nu al aan het genieten, omdat ik straks lekker op de bank ga zitten met een heerlijk kopje thee en de najaar- én winter VT Wonen Lifestyle Special. Oké, het is niet echt een woonblad, maar… shit telefoon… Hallo? “Met je moeder, er is ingebroken!”… Wat?!?! Wanneer, wat is er weg, ben je alleen? Ik kom er aan!

Als ik bij mijn moeder aan kom staat de deur op een kier. Hallo! Ik ben het. De deur is open gebroken met een koevoet, of een ander stuk gereedschap. Ik zie dat ze de cilinder hebben proberen te breken met een tang, maar dat is kennelijk niet gelukt. Als ik boven kom, waar de woonkamer is zie ik mijn moeder twee koppen koffie neerzetten vlak naast een golfclub. “Ben je wezen golfen?”, vraag ik om het ijs te breken. Ik weet natuurlijk allang dat ze met die golfclub door het huis is gerend. “Haha nee, ik heb net het douchegordijn een paar flinke meppen verkocht”. Hahaha, held! Ik snap niet dat je in je eentje naar binnen gaat, maar goed. Zijn er pasjes weg, heb je de politie gebeld? Ja, al een uur geleden. Bel ze nog maar een keer dan want ze zijn er normaal, binnen een paar minuten. Ik bel de bank wel om de pasjes te blokkeren…Even later staat de politie op de stoep en weer even later de recherche. Mijn moeder belt ondertussen met de slotenmaker. En terwijl de recherche door het huis wandelt, vragen stelt over de inbraak en uitlegt dat ze serienummers en foto’s naar het buro moet brengen, staat de 24 uurdienst van de slotenmaker op de stoep. Ah de Bulgaarse techniek! Hoe bedoel je, vraag ik. De manier van het openbreken. Ik loop naar boven en vraag nieuwsgierig aan de recherche, Bulgaarse techniek? Ja klopt, zegt ze, maar dat wil niet zeggen dat het Bulgaren geweest zijn hoor. Het is inmiddels 23:00 en van mijn vrije avond is niks meer terecht gekomen. Mijn thee is trouwens ook al koud. Ik vertel Tanja het hele verhaal…

En hoewel we eigenlijk nooit bang zijn in ons eigen huis, zet het ons toch aan het denken. Hoe zit het met onze sloten en wat zijn onze waardevolle spullen. Gelukkig komen we tot de conclusie dat onze sloten een klasse 3 goedkeuring hebben en dat we eigenlijk geen waardevolle spullen hebben. We zouden alleen echt heel ziek zijn als de externe harde schijven met al onze foto’s en gegevens gestolen zou worden. Daar moeten we dan toch maar een back-up van maken en in een kluis stoppen.

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Slotenmaker 15 april 2011 - 15:04

Laat een goede slotenmaker alles nakijkken en je hoeft je nergens meer zorgen om te maken.

Reageer
Slotenmaker 15 april 2011 - 15:04

Laat een goede slotenmaker alles nakijkken en je hoeft je nergens meer zorgen om te maken.

Reageer

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?