You are here: Home » Columns » Huis in de verkoop deel 1

Huis in de verkoop deel 1

geschreven door testman

Ons huis staat nu alweer enkele weken te koop. Ik vond het wel raar om eenmaal de stap te zetten, om ons huis, waar we tot nu toe met heel veel plezier in hebben gewoond en nog steeds wonen, te verkopen. Dan bel je de makelaar, en gaat alles in een sneltreinvaart en is het ineens definitief. Was wel even wennen moet ik zeggen. Maar ja, we hebben uiteraard niet zomaar besloten om te willen verhuizen. Naast dat het huis en de buurt allemaal prima is, missen de kinderen vriendjes van hun leeftijd om mee te spelen. De kinderen die in onze buurt wonen zijn inmiddels al middelbare school leeftijd of ouder. En eerlijk gezegd zou het voor ons ook leuker zijn in een buurt met mensen meer van onze leeftijd. Het lijkt me gewoon gezelliger en je vindt meer aansluiting, ga ik tenminste van uit. Met de mensen die er (over het algemeen) nu wonen hebben we weinig. Een beetje een generatiekloof zal ik maar zeggen..
En om te wachten op verjonging hier in de buurt, kunnen we denk ik lang wachten. Er staat hier niet vaak wat te koop en als er wat wordt verkocht, zie ik geen jong gezin ervoor in de plaats komen. Ook wel weer een voordeel dat er niet vaak wat te koop staat hier in de buurt, want op dit moment zijn wij de enige. Geen concurrentie dus.
Maar goed, over de verkoop…de markt is op dit moment niet echt gunstig in de zin dat een huis zomaar even verkocht is binnen een paar weken. Er is namelijk plenty aanbod. En mensen nemen rustig de tijd en de oriëntatiefase duurt meestal vrij lang.
Er zijn al wel een aantal kijkers geweest, maar je kunt er zo weinig van zeggen. In het begin vind je de eerste kijkers nog spannend en wil je weten wat voor mensen het zijn geweest en vooral wat vinden ze ervan?? Maar op een gegeven moment denk je ach, het zal wel en we zien wel. Het is ook zo’n gedoe, kijkers. Tuurlijk zijn ze hartstikke welkom hoor , maar wat een gedoe steeds om met kids en hond weer precies op tijd de deur uit te zijn voordat de kijkers arriveren. Alles ook nog piekfijn en netjes achterlatend.  Om vervolgens een uurtje (in weer en wind) te gaan wandelen…..gezellig. Natuurlijk regent het altijd precies op het moment als ik de deur uit moet. Maar ja, zonder kijkers kan je je huis niet verkopen  natuurlijk.
Nu hebben we eigenlijk helemaal geen haast, maar toch is het zo dat als je eenmaal weet dat je je huis gaat verkopen, dat je al langzaam afscheid aan het nemen bent. Je weet gewoon dat hier andere mensen komen wonen….ooit. Het zal ook wel een proces zijn wat erbij hoort en waar je doorheen moet.
Ik weet alleen wel voor de volgende keer, mochten we ooit nog eens een huis gaan verkopen, dan liever in het voorjaar. Scheelt ook een hele berg herfstblaadjes vegen..

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com