You are here: Home » Home gadgets » Dyson introduceert de Dyson Cycloon V10 snoerloze stofzuiger

Dyson introduceert de Dyson Cycloon V10 snoerloze stofzuiger

geschreven door Constance

Dyson heeft de Dyson Cycloon V10 digitale motor gelanceerd en met 125,000 rotaties per minuut is de Dyson V10 de snelste en meest krachtige digitale stofzuigermotor. De volledig nieuwe Dyson V10 digitale motor is bijna de helft zo licht als zijn voorganger, de Dyson V8 digitale motor (dit model heb ik in het verleden getest). De nieuwe motor is het hart van de nieuwe Dyson Cyclone V10 snoerloze stofzuiger en levert dezelfde kracht als een normale stofzuiger met snoer1 zonder in te boeten aan multifunctionaliteit.

De Dyson V10 Cyclone snoerloze stofzuiger is opgebouwd rond de Dyson V10 digitale motor. De nieuwe Dyson V10 digitale motor is met zijn 2.000 omwentelingen per seconde Dyson’s snelste digitale motor tot nu toe. Vergeleken met de eerste Dyson motor, de Dyson V2 digitale motor, is de verhouding tussen kracht en gewicht meer dan drie keer zo groot.

De Dyson V10 digitale motor is intelligent; hij meet de hoogte, barometrische druk, en temperatuur, en kan zelfs het weer bepalen. Dankzij de ingebouwde sensor weet de motor of hij op de bovenverdieping of op de begane grond is. Hij herkent zelfs het hoogteverschil tussen de tafel en de vloer. Hierdoor past hij zich bij hoge of lage luchtdruk automatisch aan, en kan de motor even goed presteren op een hoog gelegen locatie, zoals Mexico City, of in een laag gelegen gebied, zoals in Amsterdam.
Stofzuigers verliezen vaak zuigkracht. Doordat het stof en vuil niet goed worden gefilterd smoort het vuil in de machine de luchtstroom van de motor. Hierdoor verdwijnt de zuigkracht. Dit is vergelijkbaar met een auto kopen die 200km/u kan halen, maar die na een maand rijden niet meer harder dan 100km/u gaat.

De cyclonen en het stofreservoir van de Dyson Cycloon V10 stofzuiger zijn 90 graden gedraaid tot een rechte lijn – waardoor het aantal Air Watts met 20%2 aan zuigkracht is verhoogd. De Dyson Cycloon V10 stofzuiger heeft de grootste zuigkracht van alle snoerloze stofzuigers in gebruik4. 14 cyclonen zijn rond de centrale as van de machine geplaatst, waardoor de luchtstroom in elke cycloon 190km/u haalt. Op die manier wordt meer dan 79,000G gegenereerd, dat zelfs microscopisch stof efficiënt uit de lucht filtert.

Uit andere stofzuigers kunnen stof, allergenen en bacteriën ontsnappen en in de lucht die je inademt terechtkomen. Zowel de filters voor als na de motor sluiten hermetisch op elkaar aan en fungeren samen als een afgesloten filter. De gehele machine vangt 99,97% van allergenen zo klein als 0,3 micron op en laat alleen de gefilterde schone lucht vrij.

Met het ‘richt en schiet’-reinigingsmechanisme (point and shoot) is het stofreservoir makkelijk en efficiënt leeg te maken. Met het 40% grotere stofreservoir kan een grotere oppervlakte, het gehele huis van boven tot onder, schoon gemaakt worden zonder het reservoir te moeten leegmaken.

De Dyson-ingenieurs wilden voldoende kracht leveren aan de snel draaiende motor, maar tegelijkertijd ook de accuduur van de machine verlengen. Ze hadden dus een batterij nodig die meer energie kan genereren, maar toch lichter is. De combinatie tussen verbeterde elektronica en betere verdeling van het accugebruik geeft de nieuwe Dyson Cyclone snoerloze stofzuiger tot wel 60 minuten aan constante zuigkracht5. De machine werkt met een trigger in plaats van een algemene aan/uit-knop en accelereert de motor tot volle snelheid in een fractie van een seconde.


De direct aangedreven vloerzuigmond heeft een eigen krachtige motor in de borstel, die stugge nylon borstelharen diep in het tapijt duwt om hardnekkig vuil en haren te verwijderen. Zachte, antistatische koolstofvezelharen verwijderen fijn stof van harde vloeren. De gemotoriseerde vloerzuigmond met zachte roller verwijdert zowel grotere stukken vuil als fijn stof van harde vloeren. Een grotere roller bedekt met zacht geweven nylon, vangt grotere stukken vuil op, terwijl antistatische carbon-vezels fijn stof verwijderen. Er zit een motor in de roller waardoor kracht verdeeld wordt over de gehele breedte van de roller.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com