You are here: Home » praktisch » ‘Verbouw’ je huis met de VELUX MyDaylight app

‘Verbouw’ je huis met de VELUX MyDaylight app

geschreven door Constance

VELUX heeft de MyDaylight app geïntroduceerd en dit is ’s werelds 1e virtual reality app voor daglicht visualiatie én renovatie-ontwerp. De app, die onder meer op speltechnologie werkt, stelt je in staat eenvoudig je eigen renovatie- of verbouwingsproject te ontwerpen om het vervolgens direct te visualiseren en in 360 graden en zelfs in virtual reality te beleven.


Met de app overbrugt VELUX de kloof tussen voorstellingsvermogen en implementatie. Gebruikers van de app kunnen verschillende daglichtontwerpen als in het echt met elkaar vergelijken door te experimenteren met de grootte en positie van ramen. De levensechte simulaties zijn binnen enkele minuten gereed

“Hoe daglicht zich binnenshuis manifesteert, hangt van oneindig veel variabelen af,” vertelt Jarl Langerak, directeur marketing & communicatie bij VELUX Nederland. “Denk aan de stand van de zon en de locatie van ramen. Deze app gebruikt een paar van die factoren en voert er in de cloud complexe lichtberekeningen mee uit. De uiteindelijke simulatie wordt direct naar je smartphone gestuurd.”

MyDaylight werkt op basis van zogenaamde cloud-gebaseerde virtual reality speltechnologie om het gevoel van licht en ruimte te creëren. Nooit eerder werd deze geavanceerde, nieuwe technologie door een bedrijf ontwikkeld. Dankzij de rekenkracht van de app kan je eindeloos met verschillende verbouwingsmogelijkheden experimenteren. Omdat het een mobiele app is, werkt hij bovendien altijd en overal. ”

De MyDaylight app is gratis beschikbaar in de App Store en Google Play Store.
Zo werkt MyDaylight
Wil je weten hoe het precies werkt? Creëer je eigen, op maat gemaakte daglichtontwerp in nog geen 10 minuten en ervaar je nieuwe kamer digitaal aan de hand van deze stappen.
1. Download de MyDaylight app.
2. Configureer je ruimte door gegevens in te voeren zoals afmetingen van de vloer, dakhelling en meubels.
3. Maak verschillende daglichtontwerpen door met de grootte en de positie van de ramen te experimenteren.
4. Binnen enkele minuten ontvang je een melding dat je persoonlijke daglichtsimulatie beschikbaar is.
5. Met de simulatie op je telefoon kun je de ruimte zowel in 360° als in VR ervaren. Met een VR-bril krijg je het gevoel alsof je midden in de kamer staat die je net hebt gecreëerd!
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ouxP_pcadfU&feature=youtu.be[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com