You are here: Home » DIY (Do It Yourself) » Test; Breien op een breimolen

Test; Breien op een breimolen

geschreven door Constance

Ik heb 4 jaar geleden al eens aandacht besteed aan de Hema breiringen (ze zijn nu ook te koop bij oa.  Action) en aan het feit dat ik dus absoluut NIET kan breien. Maar 4 jaar geleden ben ik aan mijn 1e muts begonnen en inmiddels, 4 jaar later dus, heb ik heel veel verschillende modellen mutsen gebreid, tientallen eierwarmers voor Innocent en pas geleden heb ik me zelfs aan een paar vingerloze handschoenen gewaagd, mét duim en met kabels. En het patroon heb ik gewoon via YouTube na gebreid en momenteel ben ik, op een langwerpig breiraam met 60 pinnen (!) bezig met lekkere warme omslagdoek. (Dat is best nog wel een werkje btw.)

Maar zoals ik al eerder schreef ik kan dus niet breien, althans niet met breipennen maar met breiringen en breiramen kan ik inmiddels heel goed uit de voeten. En dan ga je speuren naar patronen op internet en toen kwam ik de Prym breimolen Maxi tegen. En deze breimolen kan je rechtbreien (40 haken, max. breedte van 43 cm.) en rondbreien (43 haken, diameter van max. 33 cm.). Met deze breimolen kan je sjaals, mutsen, beenwarmers en zelfs truien/vesten maken, als je van patchwork houdt tenminste.

En zoals het woord Maxi al zegt, er is ook een Midi en een Mini. Met de Midi kan je rondbreien en rechtbreien, en de Midi heeft 20 haken met een diameter van max. 20 centimeter. De Mini kan je vergelijken met een punnikmolen alleen hoef je dan niet handmatig de draad over de haakjes halen maar gaat dit automatisch.

Ik ga dus nu aan de slag met de Maxi breimolen en ik heb erg benieuwd of het breien met de breimolen nu echt extra snel gaat tov. de breiring/-raam dus binnenkort volgt de update.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com