You are here: Home » DIY (Do It Yourself) » DIY project met Moose Färg verf

DIY project met Moose Färg verf

geschreven door Constance

Elk jaar is oktober de woonmaand, en vorig jaar hebben jullie een artikel kunnen lezen over de verf van Moose Färg. Dit Zweedse verf merk maakt verf voor buiten én binnen, en is  zeker voor de liefhebbers van Scandinavische interieur kleuren een aanrader.

Nu had ik al meer dan 20 (!) jaar 2 kastjes (een commode en een nachtkastje, gekocht door mijn ouders voor mijn geboorte) in de slaapkamer staan waarvan de verf was gebladderd en daardoor dus wel een opknapbeurt nodig hadden. Maar dit viel echt onder de noemer ‘ik moet er echt eens mee aan de slag’.

En vervolgens heeft Moose Färg mij gevraagd of ik de verf wilde testen, en volgens Moose Färg waren mijn oude gebladderde kastjes een perfecte match. Het enige wat ik moest doen was een kleur uitzoeken.

Moose Färg verf

Ik had gelijk keuze stress want het was heel lastig kiezen uit hun mooie, typische, Scandinavische kleuren. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Dalarna Grön. Als je twijfelt over welke Moose Färg verf je moet bestellen, bij Moose Färg kan je online advies krijgen.

Ik kreeg onderstaand advies voor mijn kastjes;

  • om de kastjes goed te schuren, zodat de glans eraf is. De onderlaag moet kaal of kalkig zijn.
  •  Daarna 1 laag Moose F, goed verdund. En deze laag breng je met een kwast aan.
  • Vervolgens, als Moose F droog is, 2x een laag Moose RDM, ook weer met een kwast. En wat heel fijn is, je hoeft tussen de 2 lagen niets te schuren.

Afgelopen zondag ben ik begonnen, nadat Testman, de kastjes kaal had geschuurd. En ik zag de kastjes mooier worden, zelfs na de 1e laag Moose F. Maandagochtend doorgegaan met Moose F (1e laag) en dinsdagochtend de 2e laag.

Zelf vind ik de ‘krijtachtige’ look, die de kastjes nu gekregen hebben, heel erg mooi. De kastjes krijgen de uitstraling van Shaker meubelen. Ik heb op het kleine kastje, porseleinen handknoppen gedaan. Op de commode heb ik de oude knopjes terug gedaan.

En ik moet heel eerlijk zeggen door Moose Färg werd het verven van de kastjes een fluitje van een cent. De verf is heel gemakkelijk om mee te werken, zelfs met een kwast. Mocht je toch nog knoeien of de verf op je handen of kleding hebben gekregen, deze is heel gemakkelijk te verwijderen. Verder ruikt de verf absoluut niet naar ‘verf’.

Nu heb ik nog verf over en is onze tuintafel, tijdens de afgelopen stormen, beschadigd. Dus de aankomende week gaat deze tafel ook een verfbeurt krijgen. Ik weet nu hoe eenvoudig het kan zijn, met de juiste verf!

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com