You are here: Home » Eten & koken » Nieuw restaurant Nela opent in Valley Amsterdam

Nieuw restaurant Nela opent in Valley Amsterdam

geschreven door Constance

Aankomende zomer opent restaurant Nela haar deuren in Valley Amsterdam (Zuidas). Achter dit nieuwe restaurant gaan de internationaal gerenommeerde chefs Hari Shetty en Ori Geller schuil. Hari en Ori hebben jarenlang gewerkt voor toprestaurants als Nobu (Londen), Yafo-Tel Aviv (Tel Aviv) en Izakaya, The Duchess en Mr. Porter (Amsterdam). 

De naam Nela betekent puur en precies dit willen de twee chefs op alle vlakken in hun restaurant terug laten komen. Van pure gastronomie, waarbij wordt gekookt op open vuur met de allerbeste en eerlijke ingrediënten t/m het design dat is vervaardigd van natuurlijke en onbewerkte materialen in hun meest pure vorm. En dit alles gericht op het verbinden van mensen, culturen en tradities.

De menukaart is een afspiegeling van eerlijke, seizoensgebonden ingrediënten die worden klaargemaakt op een open vuur in combinatie met moderne kooktechnieken. Want door de hoge temperaturen schroeien ingrediënten snel dicht waardoor er weinig vocht verloren gaat. Met als resultaat: integriteit in structuur, smaak en presentatie. En dankzij de jarenlange ervaring van de chefs zijn deze pure gerechten niet alleen enorm zinnenprikkelend en smaakvol, maar ook modern en verrassend.

Met het shared-dining principe is het streven dat iedereen zich welkom voelt bij Nela. De uitgebreide menukaart biedt voor iedereen wat wils. Zo ook enkele à la carte opties voor bijvoorbeeld een zakelijke lunch. Nela is tevens voorzien van een high end cocktailbar waar de avond kan worden voortgezet met klassieke en eigen verrassende cocktailcreaties.Vuur vormt ook op het gebied van Nela’s design de basis. Immers, alle ambachtelijke onderdelen, van het glaswerk tot de rauwe materialen, hebben dit element nodig bij de vervaardiging. Denk qua interieur aan een oase van licht met natuurlijke kleuren en dito materialen zoals hout, metaal en steen in hun meest pure vorm. Nela maakt ook gebruik van handgemaakte objecten en kunst van lokaal talent.  

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com