You are here: Home » Huis & Tuin » Woonplant van de maand September; de Alocasia

Woonplant van de maand September; de Alocasia

geschreven door Constance

We kunnen er niet omheen; de ‘r’ zit weer in de maand, de dagen worden korter en het wordt natter buiten. Een goede reden om het binnen warm en knus te maken. Een échte najaarsplant die je hierbij kan helpen is de Alocasia en dit de woonplant van de september.

De roots van de Alocasia liggen in Azië en hier worden de bladeren gebruikt als alternatieve paraplu bij een tropische hoosbui. Dus als we nog mogen gaan genieten van een India Summer, zet dan voor de zekerheid de Alocasia naast je op het terras zodat je die spontane regenbui met plezier kunt trotseren.

De bladeren zijn prachtig: ze hebben de vorm van een hart waarbij de nerven, de aderen, goed zichtbaar zijn. Door de vorm van de bladeren wordt de Alocasia ook wel olifantsoor genoemd. De andere bijnaam, de skeletplant, is te danken aan de heldere nerven en zichtbare tekeningen. Met Halloween (31 oktober) in het vooruitzicht is deze woonplant natuurlijk een scary one om in huis te halen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com