You are here: Home » IKEA » IKEA JASSA limited collectie ism. Piet Hein Eek

IKEA JASSA limited collectie ism. Piet Hein Eek

geschreven door Constance

Bijna is het zover, want in maart as. ligt de langverwachte IKEA JASSA limited collectie in winkels. JASSA is een eclectische en warme mix van meubels, textiel en accessoires en deze is ontwikkeld door oa. Piet Hein Eek. De limited collectie is geïnspireerd op ambachtelijke Indonesische en Vietnamese ontwerptradities en kenmerkt zich door speelse patronen, zomerse kleuren en ronde vormen. Ieder product is uniek, doordat het met de hand gemaakt is. Voor de collectie zijn met name duurzame en natuurlijke materialen als rotan, bamboe, zeewier en katoen gebruikt.

ikea-jassa-piet-hein-eek

De JASSA ligbedden zijn beide van de hand van de Nederlandse topdesigner. De Finse designer Iina Vuorivirta heeft de JASSA bank van rotan ontworpen. Textieldesigner Paulin Machado raakte geïnspireerd door de manier waarop in Indonesië kleuren en patronen met elkaar verweven zijn. De JASSA hanglampen doen denken aan Vietnamese lampionnen. De lampen van bamboe zijn handgemaakt en komen in twee verschillende vormen. Het licht dat door de openingen schijnt, creëert een warme en speelse sfeer in huis.

serviesgoed-jassa-ikea

De JASSA schalen en borden zijn met de hand beschilderd en afgewerkt. Daardoor heeft ieder stuk aardewerk een uniek spetter motief en zijn ze allemaal net even verschillend. Het keramiek is niet perfect rond, maar heeft licht gebogen randen, waardoor de catchy borden nog meer in het oog springen. De JASSA bijzettafel mag natuurlijk niet ontbreken in je Indonesisch gestylde interieur. Het bamboe tafeltje is inklapbaar en dus makkelijk op te bergen. Met het handgemaakte kamerscherm van rotan en bamboe deel je een kamer in tweeën. Zo creëer je wat privacy voor jezelf en je huisgenoten.

bijzettafel-jassa-ikea

Met het textiel uit de JASSA limited collectie kan je je fantasie de vrije loop laten. De stof is per meter verkrijgbaar in verschillende kleuren en motieven en is zeer geschikt om bijvoorbeeld gordijnen van te maken. Maar volgens de designers van IKEA en Piet Hein Eek kan je de stoffen ook prima verwerken tot je eigen ‘haute couture’.

stoffen-jassa-ikea

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com