You are here: Home » Home gadgets » Test; Nest Cam Outdoor

Test; Nest Cam Outdoor

geschreven door Constance

Ik heb vorige week al gemeld dat Nest haar collectie accessoires heeft uitgebreid met een buitencamera, de Nest Cam Outdoor. En ik heb van Nest deze buitencamera opgestuurd gekregen voor een test.

nest-cam-outdoor

In de doos zit, behalve de Nest Cam Outdoor (de camera zelf), een speciaal ophangsysteem met een sterke magneet, een snoer van 7,5 meter lang om de camera aan te sluiten op stroom en speciale klemmen om het snoer mee vast te zetten. Heb je geen stroom in je tuin of op je balkon dan moet je de kabel binnen aansluiten, je kan bijv. een gaatje boren om het snoer doorheen te halen.

Hoe sluit je de buitencamera aan? Zoals ik gewend ben van Nest, was ook dit weer een fluitje van een cent. Je sluit, nu nog binnen, de camera aan op stroom en dan gaat ie automatisch je wifi netwerk zoeken, let op dit moet wel het zelfde netwerk zijn als waar je je Nest Thermostat aan hebt gekoppeld. Als je dit hebt gedaan, ga je met de camera, het snoer, de klemmen en het ophangsysteem naar buiten. Het ophangsysteem heeft 2 gaatjes en deze kan je overal op vastschroeven en daarna klik je hier de magneet vast. Daarna zet je de camera op de magneet vast en sluit je de stroomkabel aan. En doordat je de wifiverbinding al hebt ingesteld, kan je op de app (iOs en Android) gelijk de live beelden bekijken. Dit is ook heel handig als je nog niet zeker weet of je de postitie van de camera goed hebt bepaald. (Ik heb zelf de camera niet aan het huis bevestigd, maar heb een rozenstok gebruikt en heb de magneet en het ophangsysteem met tie-wraps vastgezet, en het snoer in de heg weggewerkt.)

De meeste camera’s, voor zowel als buiten, hebben ’s avonds en ’s nachts niet zo’n geweldig beeld, maar mijn ervaringen met beide Nest camera, met zowel de indoor als nu met de outdoor, zijn heel positief. En de Cam Outdoor heeft nog een leuk extraatje, je kan niet iets zeggen (via de app) maar ook kan de persoon die voor de camera staat terugpraten. De Cam Indoor heeft die mogelijkheid niet, deze camera heeft alleen de mogelijkheid om iets tegen te zeggen maar kan je niets iets terug zeggen.

Conclusie; ik vind de Nest Cam Outdoor een geweldige uitbreiding op het al bestaande Nest assortiment en eigenlijk is het ook heel logisch dat deze camera er gekomen is. Ook de aansluiting en koppeling was heel eenvoudig, zoals ook met de andere Nest producten het geval is. Toch heb ik 1 kleine opmerking, de camera, de klemmen en het snoer zijn wit (je kan ze wel verven maar dat doet niemand) en ik had het handiger gevonden als de camera, of in ieder het geval het snoer en de klemmen, groen of zwart waren geweest waardoor deze minder opvallen in je tuin, of in ons geval, de heg. Maar misschien is dit iets voor de volgende serie camera’s.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com