You are here: Home » Shoppen » Affordable Art Fair Amsterdam

Affordable Art Fair Amsterdam

geschreven door Constance

Wat te doen als je wel kunst wilt kopen, maar niet helemaal weet waar te beginnen? Dan is de Affordable Art Fair Amsterdam jouw gateway to art. Met meer dan elf edities op haar naam strijkt de beurs, met betaalbare kunst voor iedereen, van 27 t/m 30 oktober as weer neer in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord.

affordable-art-fair

En hieronder vind je 10 goede redenen om dit jaar de Affordable Art Fair te bezoeken.

1) Kunst kijken en …. als je iets ziet, misschien iets kopen. Als je op kunstvlak een nog onbeschreven blad bent, kun je je hart ophalen. Maar ook voor kunstkenners is de beurs een must want met duizenden kunstwerken van kunstenaars uit alle windstreken vind je vast iets dat je aanspreekt. Van St. Petersburg tot Zeeland. Van Buenos Aires tot Beesterzwaag, 65 galerieën presenteren dit jaar hun kunstwerken.

2) Om cultureel verantwoorde namiddagen zitten we altijd verlegen. Daarom verplaatst jouw VrijMiBo zich dit jaar naar de Affordable Art Fair. Met muziek van DJ Dean High kun je borrelend genieten van alles wat de kunstbeurs te bieden heeft.

3) Wil jij alles weten over kunst, kom dan zeker langs bij een van de Art Talks. Hier kun je interessante sprekers uit de kunst en fotografie het hemd van het lijf vragen.

4) Niet alleen volwassenen maar ook kids kunnen dit jaar op jacht naar kunstschatten. Noordjes Kinderkunst organiseert speciale kunstroutes waarbij kinderen leren hoe ze naar kunst kunnen kijken. En dat kan verrassende inzichten opleveren. Op vrijdag wordt door een kinderjury een prijs uitgereikt aan de galerie met het mooiste kunstwerk.

5) Check of jij een neus voor talent hebt en laat je verrassen door het werk van zes pas afgestudeerde kunstenaars tijdens de Ongekend Talent Expositie. Stemmen op jouw favoriet kan ook. De winnaar met de meeste stemmen gaat op zondag met de LeasePlan aanmoedigingsprijs naar huis.

6) Kunst en goede doelen gaan prima samen. Kom donderdag 27/10 naar eARThavond, geniet van een speciale cocktail, muziek én biedt op een van de Limited Edition ART bottles die door kunstenaars speciaal voor de Affordable Art Fair zijn ontworpen. De opbrengst gaat naar het EarthConcepts schone drinkwater project in Afrika.

7) Zelf als kunstenaar aan de slag? Dat kan. Elke middag kun je in de workshopruimte terecht voor een workshop. Dit keer leert Elspeth Pikaar ons de basis van het zeefdrukken.

8) Zin in een lesje kunstgeschiedenis. Laat je inspireren door Krzyzstof Dobrowski. Hij maakt je enthousiast over welk onderwerp dan ook.

9) Moe van alle indrukken op de Affordable Art Fair? Kom naar het restaurant voor een hapje en een drankje. Cookaholics laat je zien dat er ook kunst is om op te eten.

10) Zin om iets aan te schaffen maar ben je op kunstvlak nog een beetje  blanco, bekijk dan eerst een paar handige kunst-koop tips op de website van de Affordable Art Fair voor je naar de beurs komt. Om daarna jouw kunstjacht te openen.

Affordable Art Fair Amsterdam, 27 – 30 oktober 2016, Kromhouthal, Gedempt Hamerkanaal 231 Amsterdam Noord.

aaf-fotocredit-shot-by-froukje1

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com