You are here: Home » Slaapkamer » Zo kies je de juiste matras

Zo kies je de juiste matras

geschreven door Constance

Een matras kopen is geen gemakkelijke opgave, want waar moet je nu eigenlijk allemaal op letten bij de aanschaf? Er zijn zo ontzetten veel verschillende soorten en merken, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Matrasshop.com maakt het je een stuk gemakkelijker met de volgende tips.

maan vormgevers 002

Ondersteuning
Een matras moet comfortabel liggen en voldoende ondersteuning bieden. Wanneer een matras niet lekker ligt en je niet de juiste ondersteuning biedt, dan zal de kwaliteit van je slaap niet goed zijn en zul je ’s ochtends niet goed uitgerust wakker worden. De kern van het matras bepaald de ondersteuning. Deze kern kan bestaan uit latex, schuim, binnenvering of lucht. Iedereen is anders en de juiste kern in het matras is afhankelijk van je smaak en slaapgewoonten.

De vier matras kernen hebben de volgende kenmerken:
– Binnenveringsmatras: de veren zijn met een spiraaldraad aan elkaar verbonden. Dit zorgt voor het op en neer veren wanneer je je beweegt.
– Schuim: dit matras biedt een vaste en stevige ondergrond. De kwaliteit wordt voornamelijk bepaald door de dikte en densiteit van het schuim.
– Latex: heeft meer veerkracht, ondanks de stevige ondergrond en een natuurlijke variant geeft ook bescherming tegen schimmels, microben en stofmijt. Latex is iets prijziger, maar heeft tevens een lange levensduur.
– Lucht: wordt meestal omgeven door latex of koudschuim. Hierdoor wordt het matras erg zacht en flexibel.

Slaapgedrag
Iedereen slaapt anders, de ene persoon slaapt graag op zijn rug of buik, de ander liever op zijn zij. Daar moet rekening mee gehouden worden bij het aanschaffen van een matras. De diverse slaapstijlen hebben allen een bijpassend matras type:
– Ben je een zijslaper? Dan heb je een matras nodig die drukverlichting biedt. Denk dan aan een binnenveringsmatras of een pocketveren matras met een kern van schuim. Een stevig matras is voor zij slapers niet zo geschikt.
– Wanneer je een rug- of buik slaper bent, kun je juist weer beter een stevig matras kiezen. Je hebt meer ondersteuning nodig en dat zul je vinden in een matras met latex, luchtvulling of een dikke binnenvering.

stapel-matrassen

Lichaam
Omdat we ’s nachts zo lang met ons lichaam op ons matras liggen, is het goed ook rekening te houden met het type lichaam dat je hebt. Niet alleen je gewicht is iets om rekening mee te houden, maar ook of je het bijvoorbeeld snel warm of snel koud hebt. Zachte matrassen met een latex of schuimlaag houden warmte vast en zijn dus meer voor het type dat het snel koud krijgt. Wel is het een goed type matras voor mensen die allergisch aangelegd zijn.

Partner
Wanneer je je bed deelt met je partner, is het ook belangrijk om rekening te houden met het slaapgedrag en het lichaam van je partner. Wanneer dit erg afwijkt van jouw eigen slaapgedrag, kun je ervoor kiezen twee losse 1-persoons matrassen te nemen. Ieder naar jullie smaak en behoeften.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com