You are here: Home » Huis & Tuin » Piet Hein Eek & IKEA ontwerpen samen de INDUSTRIELL collectie

Piet Hein Eek & IKEA ontwerpen samen de INDUSTRIELL collectie

geschreven door Constance

Afgelopen donderdag ben ik aanwezig geweest bij de jaarlijkse lancering van de IKEA catalogus en tijdens de presentatie werden er ook een aantal leuke nieuwtjes onthuld, zoals de samenwerking van IKEA en Piet Hein Eek.

06_Piet_Hein_Eek

Ik mag alvast een tipje van de sluier oplichten van de limited designcollectie INDUSTRIELL Je komt Piet Hein Eek, vanaf maart 2017, al tegen met de JASSA limited collectie en vanaf februari 2018 met INDUSTRIELL.  Maw. het ontwerpproces is dus nog in volle gang, maar er zal wel een aantal prototypes en schetsen bekend gemaakt.

Met de INDUSTRIELL collectie zetten Piet Hein Eek en IKEA samen een nieuwe stap in het toegankelijk maken van design voor zoveel mogelijk mensen. De limited INDUSTRIELL collectie is gebaseerd op de visie van Eek dat ‘imperfectie’ de sleutel is tot een geweldig ontwerp. Deze collectie viert daarom juist de unieke imperfecties van design. Geproduceerd voor zoveel mogelijk mensen, maar uiteindelijk is geen product exact hetzelfde. De collectie bestaat straks uit zo’n 20 producten als een stoel, tafel, lampenkap, vaas en borden. Er is een belangrijk rol weggelegd voor materialen als grenen, metaal, glas, natuurlijke vezels en keramiek. Zoals een robuuste stoel van grenen en prachtige vazen van keramiek in verschillende vormen en maten.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com