You are here: Home » Keuken » Hout aan de wand met WoWood

Hout aan de wand met WoWood

geschreven door Constance

De laatste trend om je huis en interieur met hout te decoreren is het nieuwe concept dat ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf WoWood, ofwel ‘Hout aan de Wand’. Door het gemakkelijke bevestigingsmechanisme biedt WoWood de mogelijkheid om in een handomdraai je interieur een totaal nieuwe uitstraling te geven met ge-upcycled hout.

WoWood mix wit waas sfeer

Hout heeft vele toepassingen en gezichten en is daarom één van de meest gebruikte materialen als het gaat om inrichting. Naast hout op de vloer, houten meubels en houten accessoires is het nu ook mogelijk om wanden te decoreren met houten panelen. WoWood is het nieuwe natuurlijke behang. Er zijn verschillende stijlen verkrijgbaar; van een mix van verschillende houtsoorten en verweerd hout tot strak effen wit of zwart voor een design effect. Kies bijvoorbeeld voor blank, gekleurd, gemixt, verweerd of barnhout.

De panelen bestaan uit verschillende (hergebruikte) houten latjes met verschillende lengtes en diktes, dun en licht van gewicht. De handzame panelen zijn hierdoor eenvoudig te verwerken. Doordat alle latten verschillend zijn en de panelen willekeurig worden samengesteld is elk paneel en dus elke wand uniek. Gebruik WoWood aan de wand in de hal, de woonkamer, in de slaapkamer (als wand achter het bed), als aankleding voor een winkel, kantoor, spreek/vergader ruimte, als (entree) balie of in een horecagelegenheid als bar. De panelen kunnen worden geleverd met WoWood dubbelzijdig plak tape of kunnen met kit of spijkernagels worden bevestigd.

Voor de panelen wordt gebruik gemaakt van ‘ge-upcycled’ hout, afkomstig uit Nederland. Op deze manier krijgen lokale houtrestproducten een nieuw leven en draagt WoWood bij aan een duurzame samenleving. Een andere manier waarop WoWood wil bijdragen is dat panelen handmatig worden vervaardigd en geassembleerd voor gebruik op sociale werkplaatsen in Nederland.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com