You are here: Home » Behang & muur » Behangtrends 2015

Behangtrends 2015

geschreven door

Na een periode waarin strak gestucte muren de boventoon voerde, veelal afgewerkt in witte of natuurlijke tinten, is het nu behang dat zijn come back maakt en de muur siert binnen ons interieur!

Het thema ‘Botanisch wonen’ waarin de flora en fauna vertaald wordt, bijvoorbeeld in prints van dieren en planten zal de hoofdrol spelen in de behangtrends van 2015. Een mooi voorbeeld hiervan is het behang van het merk Graham & Brown die onder andere in samenwerking met modeontwerper Julian MacDonald een serie botanisch behang heeft uitgebracht.

behang

Ook grafische elementen en figuren, waarmee we in 2014 al kennis maakte, zijn onmisbaar binnen de trends van 2015. Retroprints mogen weer onze woonkamer sieren en ook elementen van materialen waar je aan wilt voelen zoals houtdessins, steen of textiel zien we terug binnen de behangwereld. Een voorbeeld hiervan is een uniek Deens design label, Ferm Living of het sloophoutbehang dessin van Piet Hein Eek wat zeker mag niet ontbreken!

Muren mogen weer gezien worden en een verhaal vertellen. Vaak door het gemak en gevoel van veiligheid zijn we geneigd dit te laten zien in decoratie en woonaccessoires. Tegenwoordig vergt het behangen van een muur veel minder tijd en voorbereiding dan we gewend zijn dan vroeger.

Hieronder enkele handige tips voor deze leuke klus!

  • Gebruik vliesbehang! Hierbij lijm je niet meer de banen in op een behangtafel maar breng je de lijm direct op de muur.
  • Koop een ‘kant en klaar’ emmer met lijm geschikt voor vliesbehang. Even doorroeren en klaar.
  • Let op het batch nr. van een rol behang bij het kopen van meerdere stuks om kleurverschillen te voorkomen.
  • Maak vooraf rolletjes behang op maat waarbij patroon behang aansluit op elkaar. Nummer ze aan de achterzijde om vlot te kunnen werken.

Veel succes met het behangen van die ene speciale muur in huis!

Sanne van den Eijnden, gastblogger en werkzaam bij De InterieurTipgever

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com