You are here: Home » Slaapkamer » Dekbed wassen of stomen?

Dekbed wassen of stomen?

geschreven door Constance

Een dekbed stomen of wassen: wat is het best?

Een mens slaapt gemiddeld een derde van zijn leven slapend doorbrengt. Daarom is niet alleen een goed bed belangrijk, ook het dekbed en kussen zijn van belang. Kies uw dekbed daarom zorgvuldig. Een dekbed van een materiaal een dikte dat past bij wat u nodig heeft. U kunt op internet veel informatie vinden of laat u adviseren door een slaapadviseur, zoals ik. Heeft u een vraag, reageer dan onder dit bericht.

Heeft u een ideale dekbed gekocht, dan wilt u daar jaren van genieten. Regelmatig even buiten luchten is goed. Sommige materialen hoeven niet eens gewassen te worden, zoals een zijden dekbed. Andere dekbedden reinigt u het best 1x per jaar.

Soorten dekbedden

zijde dekbed venezia

Hoe en of een dekbed gereinigd mag worden, hangt af van het materiaal. Vocht van transpiratie, huidschilfers, het komt allemaal in uw dekbed terecht.

Dons dekbedden

Sommigen donzen dekbedden tonen op het waslabel dat het gewassen mag worden. Toch is het lastig een dekbed te wassen. Het past vaak niet in de wasmachine, u heeft niet de juiste zeep en het laten drogen is ook een hele klus. Als u een dons dekbed laat stomen, weet u zeker dat u het helemaal schoon en fris terug krijgt, zonder gedoe thuis.

Wollen dekbedden

Een dekbed van schapenwol, zal gaan klitten door wassen en na het drogen krimpen. Daarom kunt u een wollen dekbed het best laten stomen.

Synthetische dekbedden

Synthetische dekbedden zijn meestal goed zelf te wassen. Volg wel altijd de wasvoorschriften op in het waslabel. Van vaak wassen slijt een dekbed uiteraard sneller. Wassen op 60 graden is noodzakelijk om af te komen van huisstofmijten. Dat is belangrijk als u een allergie zou hebben. Heeft u huisstofmijt allergie, dan kiest u beter een dekbed dat van zichzelf al anti allergisch is, dan hoeft u het niet vaak te wassen.

Vlekken?

Kleine vlekken kunt u zelf goed verwijderen met een doekje met lauw water en wat vloeibaar wasmiddel. Bloed of urine vlekken zijn goed te verwijderen door ze te deppen met een beetje lauwwarm water waaraan ammonia is toegevoegd. Thee of koffie gemorst? Behandel de vlek dan met Biotex. Wanneer het niet lukt om de vlekken zelf schoon te krijgen, breng het dekbed dan naar een stomerij.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?