You are here: Home » Slaapkamer » 3 Tips voor een nieuw winter dekbed

3 Tips voor een nieuw winter dekbed

geschreven door Constance

Zoekt u een nieuw dekbed? Een dekbed geschikt voor de winter? Hier vindt u een aantal tips om tot een geschikte keuze te komen. Het is verstandig om uw dekbed op tijd te vervangen. Is het vies? Oud? Is het dun geworden of zitten er klonten in de vulling? Tijd voor een nieuw, fris dekbed.

Tip 1. Bereidt u goed voor

  • Waar slaapt u nu onder, welk materiaal dekbed en welk vulgewicht? Een goede slaapadviseur in een winkel, zal hiernaar vragen.
  • Wat is de temperatuur van uw slaapkamer, in de nacht? Meet het koudste moment van uw slaapkamer, dat is in het einde van de nacht.  Er zijn handige digitale thermometers, die een geheugen hebben. Eenmaal wakker, kunt u daar op de thermometer kijken naar de mininum en maximum gemeten temperatuur.

Tip 2: Heeft u klachten?

  • Uw lichaam veranderd. Slaapt u tegenwoordig anders? Heeft u het te snel warm of juist koud? Als u een partner heeft, hebben jullie dezelfde warmte behoefte? Als dat niet het geval is, is het een goed idee om 2 eenpersoons dekbedden te kopen. Dan heeft ieder zijn/ haar eigen type dekbed. Goed slapen is heel belangrijk. Het is de basis van uw gezondheid.
  • Bent u allergisch? Huisstofmijt allergie kan zich ook na jaren nog ontwikkelen. Dit wordt veroorzaakt door een te veel aan stof en huisstofmijten. De kenmerken zijn rode, jeukende ogen, dichte neus, niezen.
  • Deze klachten zijn de basis van het kiezen van een juist materiaal en warmteklasse dekbed

Tip 3: Laat u goed adviseren

Er is zoveel meer dan dons! 60% van de Nederlands slaapt onder een dons dekbed. Dons heeft wel specifieke eigenschappen. Het is verwarmend en hitte-stuwend. Dat wil zeggen, u warmt snel op en dat gaat ook door… Vele mensen worden wakker in de nacht, omdat ze het dan te warm gekregen hebben. Tegenwoordig zijn er ook andere materialen. Zoals Tencel en zijden dekbedden. Beide materialen staan garant voor een ventilerend, ademend, anti allergisch dekbed. Het verwarmt bij kou en verkoelt  bij hitte. Het houdt de temperatuur meer constant. U zult niet zo snel wakker worden van te veel warmte. Synthetische dekbedden, ook al zijn ze modern 3D en nog meer termen, het blijft synthetisch: over het algemeen toch nog niet vocht-regulerend en ventilerend genoeg voor mensen die het snel te warm hebben.

Veel succes met het winkelen voor een nieuw dekbed! Als u vragen heeft, laat een bericht achter hieronder. Deel dit bericht met vrienden op uw socialmedia (zie knoppen bovenaan deze pagina). Zo helpt u ook hen aan een goede nachtrust.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com