You are here: Home » Ladygadgets » Test; Sport Walkman van Sony

Test; Sport Walkman van Sony

geschreven door Constance

Jullie hebben nog de test van de Sony Sport Walkman NWZ-WS613b van me tegoed maar ik wilde deze waterdichte Walkman niet alleen onderweg en tijdens het sporten testen, maar ook onder water en ik kom niet dagelijks in een zwembad. Daarom heb ik de sportwalkman meegenomen naar Los Angeles, vorige week, en deze tijdens het baantjes trekken in het hotelzwembad gedragen.

sony walkman kleurtjesDe Sony Sport Walkman NWZ-WS613b is een in-ears headset, en zoals bij de meeste in-ears modellen was het voor mij zoeken voordat ik de juiste dopjes had gevonden die goed bleven zitten. De waterdichte dopjes zitten bij mij beter dan de ‘normale’ dopjes.

Je kunt deze Walkman op verschillende manieren gebruiken; als headset in combinatie met je smartphone/tablet of als Walkman waarbij je, de vooraf opgeslagen muziek (max. 4GB), afspeelt. En gelukkig is deze Walkman ook niet eenkennig, je kunt behalve Sony Music Unlimited ook je iPod collectie downloaden en dat doe je dmv. de bijgeleverde kabel. Je sluit deze aan op je pc/tablet en vervolgens sleep je je gedownloade muziek naar de Walkman.

sony-ring-remoteAls extraatje krijg je ook de Ring Remote (afstandsbediening) erbij en die is ideaal tijdens het sporten of reizen. De knopjes op de Walkman zelf zijn prima te bediening maar wel erg onhandig tijdens het sporten dus daar komt de Ring Remote prima van pas. En via NFC/Bluetooth is deze Walkman ook gelijkertijd een headset waarmee je kan telefoneren, dus kan je bellen, sporten of zwemmen tegelijk.

Over het design van deze Walkman kan je hele discussies opzetten, maar ik vind hem niet echt mooi maar hij valt wel op. Tijdens mijn zwemsessie zaten de andere badgasten me aan te kijken alsof ik van Mars kwam, dus dat moet je niet erg vinden. En ik heb nogal kleine oren, dus je ziet het snoertje goed zitten en dat steekt ook uit. Tijdens een lichte workout blijft ie prima zitten maar een spinningles kan je vergeten, toen gleed ie bij mij regelmatig uit het oor. Rustig baantjes trekken daarin tegen ging prima.

sony walkman met opladerEn hoe klinkt de WS613B? Best veel bass, maar dat is tijdens het zwemmen wel prima en doordat de dopjes goed afsluiten heeft de omgeving geen last van jouw muziek. Je kunt het geluid niet vergelijken met een (dure) on-ears headset want daar hoor je veel meer de hoge en lage tonen evenals kleine nuances maar voor een sportheadset, met in-ear dopjes, geeft deze Walkman een goed geluid.

Conclusie; voor elke sporter en/of zwemmer is deze Walkman een prima gadget om tijdens het sporten te dragen. En met een muts op blijft ie zeker zitten als je aan het hardlopen bent. Bij mij waren de dopjes weer een klein probleem maar dat los ik tegenwoordig op door de Comply Caps te bestellen. Die zijn voor mij de uitvinding van 2014. En ook de Ring Remote is een welkome accessoire. Dus zoek je nog, voor een sportieve muziekliefhebber, een mooi cadeau voor onder de boom, dan is deze Walkman een aanrader.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com