You are here: Home » Ladygadgets » Test; Tivoli Music System Three+

Test; Tivoli Music System Three+

geschreven door Constance

Ik heb al eerder gemeld dat ik te gast ben geweest bij Concerto Audio in Amsterdam en bij deze audio shop kan je terecht voor het hele assortiment van Tivoli Audio. Van de PAL BT Portable Audio Laboratory (het ‘instapmodel‘ dat ik in 2012 heb getest) t/m de HiFi systemen. Ik heb het laatste Tivoli Audio model, de Music System Three+, opgestuurd gekregen voor een test en ik zou zeggen; Kerstcadeau!

444417-tivoli-audio-music-system-three

Het Music System Three+ is een volledig draagbare stereosysteem en met als extraatje een losse afstandsbediening. Je kunt deze stereo op verschillende manier gebruiken; je kan via BT je favoriete muziek streamen en je kan hem als FMradio gebruiken maar verder heeft ie ook een DAB+ tuner. Je kan een koppeling maken, via BT, met je smartphone, tablet of laptop maar ook kan je muziek streamen via Spotify of Deezer.

Speciaal voor alle radio fans kan je gebruik maken van DAB+ en FM-radio en het afstemmen gaat geheel automatisch, dit in tegenstelling van de PAL BT want daar moet je dit gewoon met de hand doen.)

Je kunt System Three+ in huis gebruiken maar met een opgeladen batterij heb je een aantal dagen geen stroom nodig want dan doet ie het gewoon op de ingebouwde batterij. En door de weerbestandige buitenkant kan ie ook mee naar het strand, park of picknick. Aan de achterkant zit een handvat, waar zelfs een grotere hand prima in kan, zodat je hem gemakkelijk verplaatst en je kan hierin ook je afstandsbediening bewaren.

remote appHet pairen met BT gaat reuze gemakkelijk en zoals eerder gemeld werkt de bijbehorende Remote app ook ideaal. Je kunt hiermee het volume regelen en nummers kiezen. En je kan ook teksten van de DAB+ zenders op je smartphone of je tablet bekijken en zie je op het display alle info over de artiest/band en het nummer dat je hoort.

app voorkantachterkant app En ik raad je nog een andere app aan, nl. de Tivoli Internet Radio app. Je kunt deze natuurlijk in combinatie met een Tivoli Audio apparaat gebruiken maar ook op elk Android of iOs device kan je hem downloaden en gebruiken. Via deze app krijg je de 100 beste radiostations, van overal ter wereld, en deze zijn ingedeeld op 10 genres en 10 stations per genre. Dus voor de aankomende kerst kan je kiezen uit 10 internationale Kerstzender en hoef je dus niet meer op te staan om een andere zender te kiezen.

achterkant music systemNu het geluid van Tivoli Audio Music System Three+, dat is fors en vol. Je hebt niet het idee dat je een draagbaar systeem hoort dus ook in een kleinere woonkamer kan ie prima uit de voeten. En dat geldt ook voor het design, want het oog wil tenslotte ook wat. Momenteel is ie er in 2 kleuren (zwart en wit) maar er zitten al uitsparingen op het apparaat die kunnen gaan duiden op de introductie van de zgn. Cabinets, die zijn er nu nog alleen voor de Albergo.

Conclusie; Testman en ik kenden Tivoli Audio al van de PAL BT die wij al een paar jaar in de keuken hebben staan en dit is een prima radio maar je kan deze niet vergelijken met het Music System Three+ want dat is gewoon een super goed apparaat met een mooi geluid, zonder teveel bass maar wel met een goed volume en lekker ‘vol’ geluid. En voor iedereen die geen grote HiFi set in de woon- of slaapkamer wil is dit een perfect apparaat dat ook nog eens overal mee naar toe te nemen is.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Cabinets voor Tivoli Audio Music System Three+ - Lifestyle.blogo.nl - Lifestyle.blogo.nl 5 juni 2015 - 05:44

[…] Test; Tivoli Music System Three+ […]

Reageer

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?