You are here: Home » Badkamer » Stucwerk in de badkamer

Stucwerk in de badkamer

geschreven door Constance
Badkamer stuccen

Wil jij ook de badkamer weer eens een andere aanblik geven? Maar wil je geen standaard tegels aan de muur en op de vloer zoals iedereen al heeft? In dat geval kun je misschien eens nadenken om de badkamer te laten stuccen. Ik hoor je denken: de badkamer is toch een ‘natte ruimte’, die kun je helemaal niet stuccen! Jawel hoor, er zijn tegenwoordig materialen verkrijgbaar waarmee je een betonlook krijgt in de badkamer. En deze materialen zijn ook gewoon vochtbestendig.

Badkamer stuccen

Vochtbestendig. En nog veel meer pluspunten

Als bij het aanbrengen van het stucwerk de juiste materialen en technieken worden toegepast, is het bijzonder veelzijdig. Het is namelijk te gebruiken als wandafwerking voor wanden en plafonds, maar het is ook geschikt voor ligbaden, douchewanden en wastafels. Dit doordat het materiaal zelf waterdicht is, waardoor er geen lekkage of vochtplekken kunnen ontstaan.

Waar tegels (zeker als er gekozen is voor koele kleuren zoals wit en grijs) een nogal harde uitstraling kunnen geven, kun je in een badkamer een meer natuurlijke ambiance creëren door zachtere kleuren betonlook zoals bruin of beige te gebruiken. Door de matte teint oogt het niet alleen aangenamer, het voelt zelfs zachter en fijner aan.

Daarnaast is stucwerk redelijk onderhoudsarm en ongevoelig voor vlekken, en is het erg duurzaam. Omdat er geen naden en voegen zijn kunnen schimmels zich nagenoeg niet hechten, en kun je jezelf ook niet openhalen aan scherpe randen.

Stucwerk badkamer

Tip: huur voor het mooiste resultaat een professional in

Mensen die zelf vaker klussen zullen nu waarschijnlijk gelijk in hun handen beginnen te wrijven en naar de bouwmarkt willen snellen. Wil je echter dat het stucwerk vakkundig wordt aangebracht waardoor het ook echt strak oogt en waterdicht is, laat het werk dan door een professional uitvoeren zoals M.v.H. Stucadoorsbedrijf. Dit is een stukadoorsbedrijf met medewerkers die niet alleen een gedegen stukadoorsopleiding hebben gevolgd, maar ook door het volgen van speciale workshops zich gespecialiseerd hebben in bijvoorbeeld het werken met microcement, tadelakt, Beal en designcemento.

Stucwerk geeft je badkamer een hele nieuwe dimensie!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com