You are here: Home » Kerst » Dé kerstboomtrends van dit najaar!

Dé kerstboomtrends van dit najaar!

geschreven door Constance
houten kerstboom

Ondanks dat we op het gebied van kerstbomen altijd de echte kerstboom en de kunstkerstboom zien terugkomen, zijn er ook verschillende trends voor dit najaar te zien. Trends binnen de genoemde categorieën, maar ook een nieuwe opkomende trend.

De kunstkerstboom

In Amerika zien we de trend al enkele jaren. De kunstkerstbomen met voorgemonteerde lampjes zijn daar al populairder dan gewoon kale kunstkerstbomen. Het grote voordeel is niet alleen dat het optuigen en aftuigen stukken sneller gaat, ook is de verdeling van de lampjes over de boom zeer vakkundig verdeeld. Bij de kunstkerstboom zien we dat de nieuwste modellen ‘warm white’ LED verlichting heeft, dit geeft een veel gezelliger licht dan gewoon witte LEDverlichting. De witte besneeuwde kunstbomen zien we tot slot dit jaar een stuk minder. Qua kerstballen zijn de kleuren paars en groen erg in.

kunstkerstboom met warm ledlicht

De echte kerstboom

De Deense Nordmann sparren blijven anno 2014 populair, maar blijven prijzig. Voor wie een goedkope kerstboom wil, is de groene Picea abies spar weer helemaal in. Deze boom heeft mooie fijne takken die veel minder prikken dan bij de Blauwspar. Wie niet wil klooien met het timmeren van een staander op een gezaagde stam, kan tegenwoordig een potkerstboom kopen. Deze zitten in een rubberen pot zodat je ze zo kunt neerzetten. Dankzij de kluit in de pot vallen de naalden ook veel minder snel af wanneer je om de dag water geeft. Voor wie een bijzondere kerstboom wil, is de naar dennengeur ruikende Zilverpar een mooie optie. Deze kerstboom heeft mooie volle takken en soms zelfs dennenappeltjes.

echte kerstboom

Houten kerstboom

Wie eens een bijzondere kerstboom met kerst wil, kan tegenwoordig houten kerstbomen op internet en de vele kerstmarkten vinden. De houten kerstbomen hebben het voordeel dat deze jaren meegaan, ook een natuurlijke uitstraling hebben net als gewone kerstbomen en relatief weinig plaats in je woning of bedrijf innemen.

Het versieren van een houten kerstboom kan zowel op de decoratieplankjes als op de voet en bij sommige open modellen tussen de takken door. Binnen houten kerstbomen vind je globaal twee soorten: de platte 2D modellen met aflegplankjes en de 3D modellen gemaakt van draaibare latten.

Zowel grijs steigerhout en de warme rosé tint van Lariks Douglas hout zijn populaire houtsoorten bij de houtbomen.

houten kerstboom

Dit artikel is geschreven in samenwerking Buitenwarenhuis.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?