You are here: Home » Design meubels » Presentatie van de nieuwste Eames Lounge Chair

Presentatie van de nieuwste Eames Lounge Chair

geschreven door
Eames Lounge Chair

Charles en Ray Eames presenteerden in 1956 hun Lounge Chair in het televisieprogramma the TODAY Show. Ook krijg je alle andere stoelen die het echtpaar Eames heeft ontworpen, te zien. Het is een super tuttig tv optreden, maar het ontwerp van de stoel is prachtig.

De Eames Lounge Chair is een ontwerp uit 1956. Charles Eames is met deze stoel, ontworpen samen met zijn vrouw Ray Kaiser, wereldberoemd geworden. De door Herman Miller geproduceerde Lounge Chair groeide uit tot statussymbool en is nu een design klassieker.

Eames Lounge Chair

Eames Lounge Chair: designklassieker uit 1956

Bij de productie van de originele Eames Lounge Chair is gebruik gemaakt van een onorthodoxe combinatie van multiplex, aluminium en leer. Met name multiplex was een bijzonder materiaal omdat dat moeilijk kon worden gebogen. Eames gebruikte de nieuwste technieken om het multiplex te buigen en daarmee de meest comfortabele vormen voor een leunstoel te ontwikkelen. Het multiplex is bedekt met schuimrubber dat op zijn beurt weer bekleed is met aniline leer. Het onderstel is gemaakt van aluminium. De originele Eames Lounge Chair was bedekt met zwart leer. Het bijbehorende voetenbankje Ottoman 671 is van dezelfde materialen samengesteld.

Destoel uitgegroeid tot het boegbeeld van luxe en comfort en behoort tot de belangrijkste meubelontwerpen van de twintigste eeuw. Niet alleen nieuw, maar ook tweedehands is de stoel veelgevraagd.

[youtube]http://youtu.be/IIEb4HcgZ4s[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com