You are here: Home » Architectuur » Vakantiehuis van rubber

Vakantiehuis van rubber

geschreven door
vakantiehuis van rubber

Onlangs schreef ik over een blokhut die gemaakt is van beton. Op Bouw Wereld en Bright kwam ik nog een bijzonder bouwproduct tegen. het gaat om een vakantiehuis dat is gemaakt is van rubber. Benthem Crouwel Architects bouwde samen met Bouwbedrijf Dekker de Vries dit bijzondere vakantiehuis, dat onlangs in gebruik is genomen. Het huis staat op Texel.
vakantiehuis van rubber
Het huis heeft een houtskelet dat is afgewerkt met zwart spuitrubber. Vervolgens is het bekleed met gekleurde vissersnetten. De netten zijn in twee lagen aangebracht: eerst groene, blauwe en rode netten en vervolgens nog een laag zwarte netten. De netten zijn in vakken verdeeld en tonen de doorsnede van het huis. Bekijk hier foto’s van de bouw.
vakantiehuis van rubber
het vakantiehuis doet denken aan de traditionele opslagschuurtjes op Texel, de zogenaamde schapenboeten. De boeten hebben een zadeldak met een afschuinde kopkant en zijn georiënteerd op het zuidwesten, de overheersende windrichting. De toegangsdeur bevindt zich aan de rechte, luwe zijde op het noordoosten. Het vakantiehuis is gebaseerd op zo’n schapenboet, maar heeft wel ramen in de gevels en het dak voor een optimaal uitzicht.

Het huis is 135 vierkante meter groot en is eenvoudig ingedeeld. Beneden bevinden zich een woonkeuken, slaapkamer, badkamer en toilet. Op de open verdieping en in de kelder zijn extra slaap- en werkplekken en bergruimtes.
vakantiehuis van rubber

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com