You are here: Home » Badkamer » Portugese cementtegels

Portugese cementtegels

geschreven door Constance

cementFoto 1

Voor een klant was ik inspiratie aan het op doen voor een originele vloer voor de hal, die naadloos overloopt in de keuken en zo kwam ik de Portugese cementtegel tegen.Deze vloeren zijn erg kleurrijk en daar word ik, en wat in dit geval veel belangrijker is, de klant erg vrolijk van!

De cementtegel kan in verschillende interieurs toegepast worden. Voor een authentiek gevoel in een wat oudere woning, maar ook in een hele moderne keuken misstaat deze vloer niet.

cementFoto 2

Stukje historie

Portugese cementtegels zijn over de gehele wereld terug te vinden. Cement, pigment, water, tijd en veel geduld. Wie dit voorhanden heeft, zou in theorie een gedecoreerde cementtegel kunnen maken. De Moren hebben de techniek zo’n tien eeuwen geleden naar Europa gebracht waarna de Spanjaarden en Portugezen het de gehele wereld over brachten.

cement3

De productietechniek en het cement zelf zijn in de loop der tijd doorontwikkeld en geperfectioneerd, maar in de basis is het nog steeds hetzelfde ambachtelijke en milieuvriendelijke handwerk met natuurlijke materialen zoals marmer, kiezelpoeder en organische pigmenten. De verschillende patronen worden gevormd door in een handgemaakte koperen mal de verschillende kleuren stuk voor stuk handmatig in te brengen.

cement4

Cementtegels zijn geschikt als wandtegel en als vloertegel. Helaas niet geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Marcella Vermeer, interieurstyliste van De Interieur Tipgever regio Drenthe

Bron: designtegels.nl

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Mieke 18 augustus 2015 - 11:03

Heel gaaf, dat soort Portugese vloertegels
in de badkamer. Ik had al eerder gezien dat ze niet alleen in de hal werden gebruikt, maar ook in badkamers en keukens. Erg tof!

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com