You are here: Home » Beauty » Test: Colorescience minerale make-up

Test: Colorescience minerale make-up

geschreven door Constance

Al jaren gebruik ik minerale make-up/poeder maar dat het ene minerale make-up merk het andere niet is, is mij duidelijk geworden nadat ik bij de officiële lancering van Colorescience, in Nederland, was geweest.

Watertest real minerals

De minerale poeder van Colorescience blijft, als je deze in een glas water doet, op het water liggen en zelfs als je je vinger in glas doet en de poeder ronddraait, blijft je vinger schoon en droog; maw. alle producten blijven op je huid/gezicht liggen en trekken dus niet in je huid en daarom zijn de Colorescience producten ook optimaal geschikt voor  probleemhuidjes zoals acné, een vette, droge of gevoelige huid maar ook tijdens het sporten kan Colorescience gewoon gebruikt worden.

Zoals jullie hebben gelezen zit ik op Ibiza en heb ik de Core4 meegenomen. Je begint altijd met de Primer (er is keuze uit 6 kleuren waarbij er 5 primers een SPF 20 hebben en de Sunforgettable primer zelfs SPF30). De primer zorgt voor een mooie egale huid waarmee je gewoon de zon in kan.

Daarna gebruik je een foundation, deze is er in 3 soorten; cheer créme foundation, loose mineral foundation SPF20 en pressed mineral foundation. Nu hou ik zelf niet van een créme foundation dus heb ik gekozen voor de loose mineral foundation SPF20 en deze poeder zit in een (navulbare) kwast. Deze poeder is water-resistant (dus ideaal voor tijdens het sporten of een dagje naar het strand) is voor bijna elke huidtype geschikt.

core4

De 3e stap is de setting mist en er zijn 3 verschillende soorten; de clarifying setting mist (voor de vette en acné huid), de sunforgettable setting mist (voor alle huidtypes) en is ideaal voor de zonaanbidders (ik dus) en de hydrating setting mist (voor de normale en droge huid). De setting mist zorgt ervoor dat de primer en de foundation gefixeerd worden en hierdoor blijven deze de hele dag perfect zitten.

En de laatste stap is sunforgettable protect; dit is een minerale poeder (met SPF30 of SPF50) waarmee je gewoon heerlijk mee de zon in kunt. Je gezicht en décollété worden goed beschermd, de poeder geeft je gelijk een mooie kleurtje en je ligt niet met een vet, glimmend gezicht in de zon of op een terrasje. En om de boel bij te werken hoef je alleen maar even de kwast uit je tas te pakken. (Je kunt de sunforgettable protect ook solo, zonder de bovenstaande 3 stappen gebruiken.)

Nu denk je misschien dat ik 1 uur eerder opsta om alle producten op te doen, maar ik ben binnen 10 minuten klaar. En als ik een stranddag heb, vind ik het het fijnste om alleen de sunforgettable protect poeder op te brengen en dat is binnen 2 minuten gefixt.

Verder vind ik het wel belangrijk dat je een goede uitleg krijgt als je de Colorescience producten wilt gaan gebruiken (behalve de Core4 producten bestaat de hele serie uit nog veel meer artikelen, en overal zitten pure mineralen verwerkt) dus raad ik je wel aan naar Colorescience verkooppunt bij jouw in de buurt te gaan.

starterkit

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?