You are here: Home » Interieur » Kleuradvies, welke kleur wordt het?

Kleuradvies, welke kleur wordt het?

geschreven door Constance

kleurrondjes

Als kleuradviseuse word mij vaak gevraagd: wat is dè kleur voor in huis? Je kunt daarbij twee type klant voor je hebben. De zogenaamde ‘’visuele klant’’ of ‘’de gevoelsmens’’.

Mijn ervaring leert dat ‘’de visuele klant’’ vaak zelf al op onderzoek is uitgegaan en aan de hand daarvan een idee gemaakt heeft. Vaak wordt er gekeken op internetsite’s op zoek naar inspiratiebeelden. Iedereen kent ze wel: VT wonen, Ariadne At Home, Wijzonol, Flexa Colors en ga zo maar door. Bij dit type klant moet het gehele plaatje vaak kloppen. Alles wordt op elkaar afgestemd en meteen aangepakt. Vaak blijft het interieur van voorafgaande klant jaren hetzelfde als basis en durven ze wel voorzichtig te spelen met aankleding.

Bij de zogenaamde ‘’gevoelsmens’’ is kleur kiezen vaak een proces. Het ontstaat door ervaringen en belevingen maar wordt vooral beïnvloed door emotie. Het duurt hierbij vaak niet perse langer om tot een keuze te komen. Dit type klant overkomt het ook wel eens om impulsief een keuze te maken onder het mom van: ‘’niet goed, gewoon een ander kleurtje!’’ Deze klant durft dus over het algemeen wel vaker te veranderen met kleurgebruik in huis. Denk maar eens aan de verschillende belevingen en gevoelens bij een ander seizoen.

Al met al is het een niet slechter dan het ander. Wel blijkt dat veel mensen, ongeacht bij welke onderverdeling, baat hebben bij een advies. Dit kunnen vaak enkele tips en ideeën zijn waar vaak niet bij wordt stilgestaan. Benieuwd naar welke tips…..? Juist ja! Als InterieurTipgever denk ik graag mee!

Sanne, De InterieurTipgever styliste regio Limburg

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?