You are here: Home » Kinderkamer » Van kinder- naar tienerkamer inrichtingstips

Van kinder- naar tienerkamer inrichtingstips

geschreven door Constance

Tienerkamer meisjes hout

De meeste opdrachten die ik krijg zijn over het algemeen toch woonkamers of keukens, maar nu ben ik gevraagd om een interieurontwerp te maken voor een tienerkamer.

Mijn “opdrachtgever” is een meisje van 12 jaar en gaat na de zomervakantie naar de middelbare school. Zoals altijd begint de opdracht met het bekijken van de ruimte en het bespreken van de “lijst van wensen/eisen”. Er zijn tieners die duidelijk hun hobby naar voren willen laten komen. Dan kan een wand met fotobehang een geweldig begin/uitgangspunt kunnen zijn voor de verdere inrichting.

Tienerkamer jongens USA

Maar wat houdt een tienerkamer nou eigenlijk in?

Een tienerkamer is een beetje als een studio: ze vervullen alle functies in één enkele ruimte. Slapen, aankleden, make-up, opbergen van boeken, kleren, spelletjes, sportgerief en persoonlijke spullen, gezellig samenzijn met vrienden, huiswerk maken, surfen op het internet, spelletjes spelen…

Tienerkamer meisjes lief

Het is dan ook superhandig om flexibele meubelen te hebben die aangepast kunnen worden aan de behoefte van het moment. Er zal heel wat tijd aan huiswerk worden besteed (toch?), dus zijn een groot bureau, ergonomische bureaustoel en functionele verlichting essentieel.

Als je zorgt dat de meubels en de basis (vloer) neutraal zijn kan de kamer eenvoudig worden aangepast aan de smaak die zeker door de jaren heen flink zal veranderen.

Marcella Vermeer, styliste van De Interieur Tipgever regio Drenthe

Gerelateerde artikelen

2 reacties

M 25 juli 2017 - 10:24

Van welke serie zijn de witte meubelen met de ornamenten?
(Meisjes kamer)

Reageer
Constance 29 juli 2017 - 10:32

Helaas is dit niet meer te achterhalen want het artikel is al in 2014 geplaatst, sorry

Reageer

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?