You are here: Home » Accessoires » Casio introduceert nieuw sporthorloge met Bluetooth

Casio introduceert nieuw sporthorloge met Bluetooth

geschreven door Constance

Volgens mij gaat 2014 het jaar van de smartwatch worden,want er komen er steeds meer merken en modellen aan met horloges waarmee je kan doen dan alleen zien hoe laat het is.

Casio_STB-1000Zo heeft Casio de STB-1000 gelanceerd, een nieuw sporthorloge dat, draadloos, je inzicht geeft in je persoonlijke fitnessdata van de populaire smartphone-apps. En ook kan je je iPhone muziekspeler bedienen met dit Casio horlogee.

Al in 2011 lanceerde Casio een G-SHOCK-horloge dat al Bluetooth 4.0 gebruikte en de latere modellen werkten samen met grote smartphonemerken en waren ook al voorzien van nieuwe functies zoals het melden van inkomende telefoongesprekken en e-mails op het horloge-display. Daarnaast bestond de mogelijkheid om de muziekspeler op de smartphone via het horloge te bedienen.

Dit nieuwe model sporthorloge werkt samen met vier fitness-apps voor iPhone: Abvio’s, Runmeter, Walkmeter en Cyclemeter (www.abvio.com) en Wahoo Fitness (www.wahoofitness.com). (Alle verkrijgbaar in de App Store van Apple.) Het sporthorloge is te gebruiken om persoonlijke fitnessdata te bekijken, zoals looptempo en -afstand, verstreken tijd, hartslag, fietstempo en het aantal pedaalomwentelingen (voor een aantal van deze features is een aparte sensor nodig). Om hardlopen nog leuker en comfortabeler te maken, maakt de STB-1000 het eenvoudig om je iPhone-muziekspeler te bedienen. Zonder de iPhone uit de zak of sportarmband te halen, kan je naar je muziek luisteren via knoppen op het horloge. Ook is het aanpassen van het volume of doorklikken naar het volgende nummer mogelijk op het horloge.

Het horloge zelf (zonder iPhone) biedt verder diverse sportfuncties, waaronder het opslaan van maximaal 120 rondetijden. Casio is van plan om het aantal fitness-apps dat werkt met de STB-1000 verder uit te breiden. Verder kan je wisselen tussen de fitness-apps zonder een ander horloge om te hoeven doen en kan je je persoonlijke fitness-data voor verschillende sporten op hetzelfde horloge inzien.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?